Ex-SP’ers Den Helder gaan voor het pluche

Omdat inmiddels alle SP-raadsleden uit de partij zijn gestapt, en ook hun opvolgers, is er geen SP-fractie meer in Den Helder.

pluche-spers

Eerder stapten fractievoorzitter Dirk Pastoor en raadslid Cor Jan de Kleijn op en gingen door als zelfstandige fractie ‘Vrije Socialisten‘. Over de keuze van de naam hoeven we denk ik niet te speculeren.

Het geschil binnen de fractie ontstond rond de opvolging van raadslid Marco Kruijer, die in september naar Rotterdam verhuisde. Zijn opvolger werd commissielid Carla van Driesten. Die stond weliswaar op nr. 7 van de kieslijst, maar hoger geplaatste kandidaten zagen af wegens “privé-omstandigheden”. Bekend verhaal. Het gedoodverfde “niet lullen maar poetsen” credo van de partij bestaat ook in Den Helder niet. Echter Van Driesten heeft inmiddels haar ledenkaart doorgeknipt. “Er is gewoon sprake van een vertrouwensbreuk tussen ons en het bestuur”, liet De Kleijn in een reactie weten.

Voormalig fractievoorzitter Rachel Post stapte vorig jaar uit de raad vanwege haar zwangerschap – daar heeft de SP blijkbaar geen regeling voor. Maar begin oktober eiste zij het pluche weer op. Toen stapten Pastoor en De Kleijn op, want “de manier waarop was onaanvaardbaar“.

Rachel Post blijkt opeens “niet links en niet rechts”

En nu heeft Rachel Post ook besloten om de SP te verlaten. Maar zij blijkt zó gehecht aan het pluche dat ze zich aangesloten heeft bij de Stadspartij Den Helder. Volgens de SP Den Helder “een ander partij“. Een nogal onthutsende keuze, wanneer je weet dat er in die partij twee raadsleden zitten uit Verdonk’s Trots op Nederland (Marc Nihot en Daniëlle Pater). Desalniettemin vindt Post dat haar “gedachtengoed” prima aansluit: “Immers deze partij is niet links niet rechts, maar recht door zee.

Kort na de vorige verkiezingen in 2006 viel de SP-fractie ook al uit elkaar. Drie van de vier raadsleden gingen verder als Progressief Den Helder. Rachel Post bleef als enig SP-raadslid zitten. Maar met een flinterdunne ideologie die zelfs “niet links” was, zo blijkt nu. Wanneer er nu nog SP-stemmers in Den Helder bestaan zou dat een mirakel zijn – een bedevaartsoord waardig.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: