SP Arnhem stemt tegen baanbehoud vuilnismannen

De fractie van de SP in de Arnhemse gemeenteraad stemde begin deze maand tegen een amendement van de oppositie om overname en baanbehoud van het personeel door een nieuwe afvalverwerker voor Arnhem in een aanbestedingsplan op te nemen.

grote-schoonmaak

Fractievoorzitter Cris Lenting – blijkbaar gedreven om afvalverwerkingsbedrijven (en het SP-pluche) te beschermen, in plaats van de arbeiders – vond het een slecht idee. Niet dat we hierover iets hebben kunnen lezen op arnhem.sp.nl. Daar wordt fijntjes gelogen dat de fractie voor “uitstel” heeft gestemd.

Interim-voorzitter Fiona Verwijs van de afdeling Arnhem meldt:

De fractie heeft de oren te veel laten hangen naar het advocatenkantoor dat zaken doet voor de gemeente, vindt ze. “Het is werkgeverstaal.” Ze roept de raadsfractie op tot inkeer.

Emile Roemer reageert braaf volgens de PR-etiquette van de SP. Bij dit soort zaken zijn er van de landelijke SP vier reacties te verwachten:

  1. Keihard ontkennen.
  2. Een andere partij liegt en/of is er sprake van een politiek complot.
  3. Er de nadruk op leggen dat SP’ers altijd individueel handelen en dat de partij bestaat uit “vijftigduizend atypische mensen”.
  4. Het is een “lokale kwestie“.

Roemer koos voor het laatste, suggererend dat de landelijke partij de fracties in de gemeentes niet aanstuurt, en het zefstandig opererende eenheden zouden zijn. Dat is klinkklare nonsens aangezien de fracties geen centimeter werk verrichten zonder toestemming of oekaze van het landelijke bestuur.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: