Vier SP’ers Haarlem stappen op: ‘dictatoriale SP voegt niets toe’

marijnissen-dictator

(ingezonden persbericht)

Conflict binnen de Haarlemse SP afdeling.

Uit toenemende onvrede met de gang van zaken in de Haarlemse SP, hebben de afgelopen dinsdag 11 oktober een groep van vier actieve kaderleden hun lidmaatschap opgezegd. De avond ervoor wilde zij het afdelingsbestuur vragen, een breed opgezette conferentie te mogen organiseren, met de bedoeling veel meer van de ruim 600 leden actief mee te krijgen in een democratischer functionerende bloeiende afdeling. In een ruzieachtige sfeer en na al veel tegenwerking te hebben ondervonden, verlieten de vier de vergadering. De vier leden zijn van mening dat een dictatoriale SP niets toevoegt.
Er zijn belangrijke politie en maatschappelijke problemen die dienen te worden aangepakt.

De burgers van Haarlem en Nederland hebben recht op een sociaal democratische beweging, een partij die werkelijk opkomt voor de belangen van de burger en de zwakken in onze samenleving. De huidige politieke partijen komen steeds verder af te staan van de burger, de man, de vrouw uit de straat. De SP zegt hier iets aan te doen terwijl zij in wezen een intern bewind voeren die niet in een democratie passen.
Een belangrijk Kritiekpunt is het feit, dat er binnen de SP sprake is van een autoritaire top down structuur, waaraan afdelingen slechts uitvoering dienen te geven aan in het partijbestuur besloten activiteiten, zodat er geen ruimte blijft voor eigen initiatieven door actieve leden.

Het SP afdelingsbestuur waarin twee fractieleden1 en een 2e kamerlid2 dominant aanwezig zijn, is vast te stellen dat dit hechte vriendenclubje de macht stevig in handen wil houden.
De vier opgestapte SP leden beraden zich om een nieuwe transparante democratische beweging op te zetten. Hierover zullen zij u op een later tijdstip over informeren

Piet Vries
Eric Veltkamp
Maurice van Ulden
Klaas Kallenbach

1 Ronald Hiltemann (fractievoorzitter) en Sibel Özoğul-Özen
2 Renske Leijten


In 2009 stapte Haarlems gemeenteraadslid Bart Roos per direct uit de fractie. Hij voelde zich niet langer thuis in de fractie, die in zijn ogen alle warmte en onderling respect ontbeert. Ook raadslid Femke de Leeuw stapte dat jaar op, omdat ze vanwege haar dure medicijnen en verhoogde ziektekosten de afdracht niet meer kon betalen, maar de penningmeester Marga van Broekhoven daar geen boodschap aan had. Voor eigen personeel werkt armoede blijkbaar wel. De SP Haarlem verloor bij de verkiezingen 2 van haar 7 zetels.


UPDATE
Beste mensen,

Voor de goede orde: ik distancieer me van deze groep en mijn naam is dus ten onrechte gebruikt.
Met vriendelijke groet,
Eric

H.A.F. Veltkamp,

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: