Roemer stoft SP-scheldwoord ‘pyromaan’ af

De Socialistische Partij heeft een lijstje met scheldwoorden voor partijen en politici die haar niet bevallen. ‘Asociaal‘ , ‘flapdrol‘ en ‘leugenaar‘ zijn de meest bekende. in 2006 maakte de partij zelfs een speciale scheldwebsite: watvooreikelszijnjullie.nl waarop men kon stemmen op de “Über eikel“. Voor de eigen kritische leden vervallen SP’ers meestal in ‘baantjesjager’ en ‘zakkenvuller’, ook na tientallen jaren van ‘vrijwillige’ partijfinanciering (afdracht) en trouwe dienst aan de partij.

pyromaan

 

Een oude bekende van de SP is de ‘pyromaan’. Vandaag is de VVD dat, in het kader van de crisis, volgens Emile Roemer in een interview met het AD. Roemer is blijkbaar vergeten dat de SP gewoon akkoord ging met het buitenparlementaire besluit van Wouter Bos (niet VVD) om miljarden euro’s in woekerbanken te steken – anders zou het hele kapitalistische systeem wel eens kunnen instorten. De SP heeft de brand van de crisis weliswaar niet aangestoken, maar wel de lucifers drooggehouden. Afgezien daarvan is het natuurlijk belachelijk om een Nederlandse politieke partij verantwoordelijk te stellen voor wat bijvoorbeeld een bank als Goldman Sachs uitspookt.

2002, Jan Marijnissen:
“2002 wordt echter ook het jaar van de afrekening. PvdA en D66 proberen nu uit alle macht afstand te nemen van de laatste acht jaar waarin ze verantwoordelijk waren voor het beleid. Ze stellen zich nu op als de pyromaan die ‘Brand!’ roept.”

2002, Jan Marijnissen:
“De PvdA is als de pyromaan die ‘brand’ schreeuwt”.

2007, Paulus Jansen:
“Nu de corporaties dit ook daadwerkelijk gaan doen, schreeuwen PvdA en CDA ineens moord en brand. Deze partijen zijn op deze manier de pyromaan die brand roept.”

2008, Agnes Kant:
“De neoliberalen van CDA, VVD, PvdA en D66 zijn als pyromanen die kijken naar het vuur dat ze zelf hebben aangestoken.”

2008, Tiny Kox:
“De pyromaan [George Bush] ontvangt de brandweer om te praten over brandpreventie.” [bericht verwijderd]

2009, Krista van Velzen:
“Staatssecretaris Albayrak blust deze veenbrand niet, maar wakkert deze onvrede als een professionele pyromaan aan.”

2010, Renske Leijten:
“Alsof we de pyromaan [regeringspartijen] die de brand veroorzaakt heeft en die nu beweert daar de oplossing voor te hebben, nog gaan benoemen tot commandant van de brandweer”. [bericht verwijderd]

2010, Jan Marijnissen:
“Terwijl het land in brand staat, geeft een deel van het volk het vertrouwen aan de pyromaan.”

Net als de PVV meent de SP dat je collega’s mag betichten van het lijden aan een ernstige psychische ziekte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de SP en de PVV de enige partijen waren die niet kwamen opdagen voor het kamerdebat over over parlementaire zelfreflectie. Verwonderlijk is het ook niet dat de SP met het continue afzeiken van collega’s en partijen nergens duurzame aansluiting vindt.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: