Alkmaarse SP-wethouder bezuinigt half miljoen euro extra op WSW

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlsof het ontslaan van 90 ID’ers nog niet genoeg was, heeft de Alkmaarse SP wethouder Mirjam Hamberg tegen de afspraak in besloten om nog eens een extra half miljoen euro te bezuinigen op de (sociale) Werkvoorziening Noord-Kennemerland (WNK).

Dit jaar ging de SP Alkmaar in zee met een nachtmerriecollege van CDA. VVD, Trots op Nederland en de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA, een soort Leefbaar). Een flinke ruk naar rechts dus. Maar volgens de SP-sekte is niets zoals het lijkt, en heette de coalistie juist een “ruk naar links“. Mirjam Hamberg orakelde:

“Kijkend naar wat er nu op tafel ligt zal iedereen nog verbaasd zijn over de linkse koers van het nieuwe college. Het is in mijn ogen linkser dan het weggestuurde college. Anders kan de SP er natuurlijk ook niet aan meewerken.”

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen riep de SP de Alkmaarse kiezers op om op de SP te stemmen, voor een “echt links college“ [bericht verwijderd]. Het verloor toen 3 zetels.

Emile Roemer trekt op het Malieveld een grote broek aan over het “asociaal bezuinigingsbeleid” van het kabinet, en dat mensen met een arbeidsbeperking niet de rekening van de crisis mogen betalen. Maar zijn personeel in het land heeft alleen oog voor de lekkere warme pluche zetel. Mirjam Hamberg heeft het SP manifest ‘Armoede Werkt Niet’ dan ook niet ondertekend.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: