SP-sharia Bergen op Zoom zet in op royement

Gonny Andreas“Hij heeft mij maar te steunen. En dat deed-ie niet.”

Aldus Gonny Andreas, SP raadslid in Bergen op Zoom. Commissielid Marco Hart was het zat met Andreas en de afdeling, en stapte vorige week op. Zij kan er niets van, is zijn conclusie. De SP-bijdragen die hij veelal geschreven had, werden door haar in de raad ‘op een erg laag niveau’ gepresenteerd. Ze is ‘niet of nauwelijks voorbereid’ op de kwesties die in de raad spelen. En als andere fracties op haar betoog ingaan, is zij niet in staat daarop weerwoord te geven. Het afdelingsbestuur – onder leiding van diezelfde Andreas als voorzitter – is volgens Hart veel te passief.

Momenteel is Hart geschorst en werkt mullah Andreas aan zijn royement. Reden: Hart mag zijn mening niet “persoonlijk” uiten, niet op zijn website zetten, en niet aan journalisten vertellen. Andreas gaat nu een commissie samenstellen om zijn uitlatingen te “onderzoeken”, maar de mullah weet nu al te melden: “Het zal wel op royement uitdraaien”. Uit het bericht in de krant kunnen we opmaken dat de commissie de zaak niet echt gaat onderzoeken, maar argumenten gaat zoeken om Hart uit de partij te schoppen.

Het sektarisme binnen de SP gebiedt dat Marco Hart nog steeds hart voor de SP heeft. Hopelijk gaat het licht voor hem aan wanneer het landelijk bestuur instemt met zijn royement.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: