SP-wethouder Alkmaar ontslaat 90 ID’ers uit “hoop”

De SPoePexpres op bezoek in Alkmaar.

De gesubsidieerde ‘Instroom- en Doorstroombanen’ (ID- banen) bestaan vanaf 1 januari niet meer. Dat betekent dat 90 mensen hun baan verliezen. Het gaat om mensen met ondersteunende taken in het onderwijs, de sportverenigingen en zorginstellingen. Wethouder sociale zaken Mirjam Hamberg (SP) hoopt de werkgevers zo ver te krijgen deze mensen in dienst te nemen. De subsidiëring van de loonkosten moet dan door de werkgever worden gecompenseerd.

Wederom een bewijs dat zodra de SP bestuurlijke functies krijgt, de hele SP-ideologie rucktsichlos overboord wordt gekieperd. Zonder alternatieven te bieden. Ook de bekende SP-propaganda telt dan niet meer, die van de werkgevers die er alleen maar op uit zijn om hun werknemers en subsidiepotten uit te buiten. Nee, volgens Mirjam Hamberg moeten we “hoop” hebben op de gulle goedheid van de werkgevers. Laat de Alkmaarse SP’ers eens gaan Buurten in de Buurten een rapportje maken over de hoop van die 90 ontslagen ID’ers. Als ze niet bij voorbaat al tomaten naar hun kop krijgen gegooid.

Dit jaar ging de SP Alkmaar in zee met een griezelig college van CDA. VVD, Trots op Nederland en de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA, een soort Leefbaar). Een flinke ruk naar rechts dus. Maar bij de SP-sekte is niets zoals het lijkt, en heette het juist een “ruk naar links“. Fractieleider Mirjam Hamberg:

“Kijkend naar wat er nu op tafel ligt zal iedereen nog verbaasd zijn over de linkse koers van het nieuwe college. Het is in mijn ogen linkser dan het weggestuurde college. Anders kan de SP er natuurlijk ook niet aan meewerken.”

Zullen de Alkmaarse SP-stemmers zich volgende keer weer zo laten flessen? Voor de gemeenteraadsverkiezingen riep de SP Alkmaar de kiezers op om op de SP te stemmen voor een “echt links college“ [bericht verwijderd]. Het verloor toen 3 zetels.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: