Riet de Wit vindt haar vakantie belangrijker dan mogelijk miljoenenverlies

“Geachte dames en heren, De gekozen data voor de extra commissievergadering van 19 juli en de extra raadsvergadering van 2 augustus aanstaande leveren voor mij een groot probleem op. Ik wil u dan ook laten weten dat ik op beide tijdstippen niet aanwezig kan zijn. Precies in deze weken ben ik met vakantie.” (Riet de Wit, 13 juli 2011, pdf)

Riet de Wit SP Heerlen

Toen de commotie over de door haar naar eigen zeggen “bewust” achtergehouden brief aanzwol toonde SP-wethouder en locoburgemeester Riet de Wit haar draaitalent. Nee, zij had de brief helemaal niet achtergehouden, het was de schuld van het griffiebureau, die vergeten was om de brief door te sturen. Ook al staat het zwart op wit in de krant, inclusief haar persoonlijke uitleg waarom zij de brief had achtergehouden: dat had Riet de Wit helemaal niet gezegd.

Op de SP website flest zij de boel met het bekende vingerwijzen, natuurlijk ook naar de doortastende klokkenluider, raadslid Roel Leers. Dat doet zij heel buitenissig door over zichzelf in de derde persoon te schrijven, net als de koningin. Zet Freud daar eens op. Nee beste mensen, zo moet u het zien: Riet de Wit is het slachtoffer van een “rel”, en iedereen van lotje getikt behalve zij.

Vakantie belangrijker dan mogelijk miljoenenverlies

Intussen staat in Heerlen het Mijnwaterproject op springen en loopt de gemeente het risico miljoenen geïnvesteerde euro’s kwijt te raken. Voor dat project is Riet de Wit de verantwoordelijke wethouder. Op 11 juli werd medegedeeld dat hiervoor een extra commissievergadering op 19 juli en een extra raadsvergadering op 2 augustus is ingelast. Natuurlijk ook een mooi moment om de achtergehouden brief in de raad te bespreken. Maar drie dagen later meldde De Wit zich af. Miljoenen euro’s, wat zou het, Riet de Wit is dan met vakantie bij familie in de VS, dus kan zij niet aanwezig zijn, zo meldde zij in een brief (pdf).

“Het zijn niet zozeer de moeilijke beslissingen, waarvan ik soms wakker lig. (…) Mijn frustratie zit ‘m veel meer in de dingen die ik niet kan doen. Alles gaat gewoon zó ont-zet-tend langzaam in dit land.”
Wethouder Riet de Wit in de Tribune van 19 december 2003, vlak voordat zij samen met SP-wethouder Peter van Zutphen moest opstappen wegens een vertrouwensbreuk rond haar plan om een opvang voor verslaafden in een woonwijk te plaatsen. De buurtbewoners gingen tegen het plan protesteren, maar daar had de SP even geen oren naar. Natuurlijk trof geen enkele SP’er weer blaam, als obligate slachtoffers, en was er weer sprake van het traditionele complot tegen de SP met “sabotage door CDA, PvdA en Stadspartij” die zij betitelde als “raad smeerderheid” (24 tegen 12 stemmen). Enkele maanden later werd zij door de SP voor haar falen bedankt met de Rooie Reusprijs voor… haar inzet voor verslaafde daklozen. En dus ook voor het in de steek laten van bezorgde burgers.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: