Geen ‘Polenpanden’ in de straat!

Fractievoorzitter Anita Oerlemans van de Veghelse SP heeft last van “Polenpanden” in haar straat. Zij wil de bewoners ervan uit huis zetten. Zij gebruikt zodoende haar functie als volksvertegenwoordiger om een persoonlijk ‘probleem’ op te lossen.

pas op buitenlanders Polen In zes van de dertig woningen aan de Merwedelaan wonen ‘Polen’. Mevrouw Oerlemans moet maar eens een kijkje komen nemen in mijn prachtige straat in Rotterdam. Zoals bekend wonen in Rotterdam ongeveer 50% allochtonen, met 173 nationaliteiten. Niemand die hier zeurt over “het straatbeeld” – behalve de bekende xenofoben bij de Leefbaar Rotterdam en PVV-aanhang. Vanwege de universiteit zijn er ook veel studentenpanden in Rotterdam, zoals het pand naast mij , waar dus ook geen “huishoudens” wonen, of mensen met een “bloedband”. In Rotterdam wordt over problemen met elkaar gecommuniceerd. En bij overlast wordt de politie gebeld. Hier starten mensen geen handtekeningenactie achter elkaars rug om, om je eruit te krijgen. En is er ook niemand die in paniek raakt of er nu één of twintig auto’s met een buitenlands nummerbord in de straat geparkeerd staan. Waar de buren van de SP’er zoal last van hebben? Uit interviews van Omroep Brabant leren we:

  • – Er zijn gewoon “te veel” ‘Polenpanden’
  • – “Het verandert het straatbeeld”
  • – “Je weet niet wie er in een straat thuishoort”
  • – “de sociale controle gaat een beetje achteruit”
  • – “Veel parkeeroverlast”
  • – “je merkt dat er veel vreemde mensen door de straat lopen” en “dat is een minder prettig idee als je kleine kinderen hebt”.

Tja… Misschien denken Veghelaren dat buitenlanders bij uitstek allemaal kinderverkrachters zijn. Je weet het niet. Werkelijkheid is dat seksueel misbruik van kinderen bijna uitsluitend wordt gepleegd door familieleden en bekenden van het slachtoffer. De de serieuze problemen die de bewoners noemen zijn:

  • “Bij ons langs [?] wonen zés Bulgaren! Nou, het lijkt wel of er véértig wonen! Niks anders dan herrie, racen door de straat, overlast, stankoverlast, vuil, herrie…”
  • “Veel drankgebruik, veel heftige woordenwisselingen tussen die mannen”.

Het zou me wat wezen wanneer iedereen elkaars drankinname zou gaan meten, of het wel aan een (SP?) quotum voldoet. Of de mate van ‘heftigheid’ van een gesprek of ruzie. In wat voor land leven we dan? Maar is het niet zo dat je overlast meldt bij de politie, en stankoverlast bij de gemeentereiniging? Zijn er eigenlijk wel meldingen gedaan? De ‘Poolse’ bewoners weten van niets. Die hebben naar zeggen nooit problemen met hun buren. Die stellen dat ze geen klachten hebben ontvangen, en dat het er “rustig” is. Dat ze om tien uur naar bed gaan, en de volgende morgen weer naar het werk gaan. De verhuurder weet ook van niets, die heeft die panden verhuurd “op advies van” en volgens de verordeningen van de gemeente. Netjes volgens de regels. Het gaat dus weer over de “tsunami” van het Poolse ras, waar volgens de SP ook Roemenen, Bulgaren, Albaniërs, Litouwers, Macedoniërs, etcetera, onder vallen. Deze ‘armoelijers’ komen volgens de SP onze baantjes inpikken, en ook die van onze kinderen. Het Poolse ras is corrupt, luidruchtig en zuipt als een ketter. Het mannelijke deel van het Poolse ras is volgens de SP herkenbaar aan de sportbroek met badslippers, en zij verplaatsen zich over het algemeen met vrachtwagens en busjes. Dat is de beeldvorming van de SP, die wordt bedekt met de verklaring dat ze juist voor die mensen opkomen, tegen uitbuiters en huisjesmelkers, en dergelijke. Eind 2010 Kreeg Oerlemans het in de gemeenteraad voor elkaar dat er in Veghel niet meer dan “vier Polen per huis” mogen wonen (tot op heden niet toegepast). Waar moet dat heen? Straks krijg je nog regelingen dat er niet meer dan vier Marokkanen in een huis mogen wonen. Vanwege het “straatbeeld” of de veiligheid van de kinderen. En gaat de SP straks ook over Turkenpanden en misschien wel jodenpandenroepen bij problemen? Oerlemans prees het handjevol lelieblanke buren, die door haar toedoen vier uur op de publieke tribune in het gemeentehuis moesten zitten. Wat een prestatie. Zo lang moeten zitten is wel even andere koek dan voor een minimum loon huis en haard verlaten en 6 à 7 dagen per week werken om een Veghelaar rijk te maken! Meer informatie over de SP en de Polen, en de werkelijkheid, hier. Twee reacties uit de krant:

“Laat die mensen toch met rust,het zijn niet alleen de Polen, Litouwers en andere oostblokkers. Die mensen werken tenminste hard voor hun geld,en dat ze in het weekend en pilsje teveel en wat luidruchtig zijn. Jezus laat ze met rust. Aan de overkant van de AA zitten veel hangjongeren die de boel verzieken bij het bankje,steken alles in de fik,laten rotzooi achter, en wie krijgen de schuld jawel de Polen. De straat waar mevrouw SP woont is helemaal niet verpaupert.” “vind het jammer dat er zo over deze mensen wordt gedacht.. maar het zijn niet alleen de poolse mensen die dit veroorzaken. mensen open je ogen eens een keer goed rond in je eigen buurt.”

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: