SP-wethouder en locoburgemeester Riet de Wit verduisterde brief aan gemeenteraad

Wethouder en locoburgemeester Riet de Wit van de bekende SP-dynastie in Heerlen, en landelijk partijbestuurslid, heeft een belangrijke brief, die gericht was aan de hele gemeenteraad, naar eigen zeggen “bewust” achtergehouden, aldus het Limburgs Dagblad (zie artikel in pdf). Haar doel was om daarmee een in haar ogen gunstig stemresultaat in de raad te bereiken. Mevrouw besloot unilateraal om de brief te verduisteren simpelweg omdat de inhoud haar niet beviel: “Het is een heleboel blabla waar ik niets mee kan.”

Met de zinsnede “waar ik niks mee kan” geeft De Wit duidelijk aan dat zij zichzelf tot despoot van de Heerlense gemeenteraad heeft gepromoveerd, die wel even zal bepalen welke informatie de raadsleden onder ogen mogen komen, en welke niet. Riet de Wit is zodoende een gevaar voor de democratie, en zou op staande voet uit haar ambt gezet moeten worden.

In 2004 moest Riet de Wit, samen met collega-wethouder Peter van Zutphen, aftreden na kritiek op De Wit’s plan om een opvanghuis voor verslaafden in een woonwijk te plaatsen.

Persoonsverheerlijking

Op Riet de Wit’s oude Facebook pagina voerde zij campagne met de slogan “Riet is tof!”. Uit haar avatar blijkt dat zij zichzelf op één lijn met president Barack Obama zette. Zij richtte tevens een speciale website op, http://www.rietistof.nl, en ook kon u t-shirts met haar Obama-hoofd bestellen. Ook bij de landelijke SP ontbreekt het niet aan persoonsverheerlijking: lees in de Tribune eenepisch epistel over haar ‘odyssee’.

Meer informatie bij, en dank aan, Hart-Leers.

Meer over de Heerlense SP-toestanden op dit weblog.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: