Fractievoorzitter SP Apeldoorn moest uitkering aanvragen voor afdracht

afdracht-cartoon

Een lezer attendeerde me op het volgende. Sinds vorige maand bestaat de SP Apeldoorn niet meer. Toine van Bergen vatte het samen op zijn weblog:

De gehele fractie SP treedt per direct en block uit de SP. De fractie gaat verder onder de voorlopige naam ‘fractie Ten Damme’ in de Apeldoornse gemeenteraad. Reden hiervoor is de veenbrand die al langer door het SP landschap speelt i.v.m. de afdrachtregeling. De starre opstelling van het SP-bestuur speelt ook hier weer een rol.

1e Van de fractievoorzitter wordt door de Landelijke Partij gevraagd een uitkering aan te vragen om dit af te dragen aan de rijkste partij van Nederland.

2e De fractievertegenwoordigers wordt door het lokale SP bestuur niet gegund om dispensatie afdracht te krijgen voor enkele keren per jaar dat zij overdag vrij moeten vragen van hun reguliere werkzaamheden,voor het uitoefenen van het fractievertegenwoordigersschap.

De fractie treedt af met mede-neming van hun zetel. Dit betekent dat de SP geen zetels meer heeft in de gemeenteraad van Apeldoorn.

De vertrekkende raadsleden Bonnie ten Damme en Henk van Mullem (knipte vorig jaar al zijn ledenkaart doormidden) geven aan in een verklaring (ook te lezen bij Toine van Bergen) dat ze de afdracht ‘regeling’ hadden geakkoordeerd omdat in de reglementen van de SP beloofd wordt dat niemand er financieel op vooruit, maar ook niemand er op achteruit zou gaan. Maar de landelijke SP ordonneerde een raadslid om een uitkering voor 8 uur aan te vragen om die vervolgens af te dragen aan de partij. Daarmee zou het raadslid zijn of haar (Ten Damme of Van Mullem?) recht op een uitkering voor 32 uur verspelen. Daarnaast is hij/zij principieel tegen misbruik van gemeenschapsgeld.

Het gesjoemel met de afdracht ‘regeling’ (”overeenkomst van cessie”) en het niet nakomen van de SP van haar belofte dat niemand er op achteruit zal gaan heeft al voor veel opstappers gezorgd in de loop der jaren. Maar nog steeds heeft de partijelite in Den Haag boter op het hoofd. Ze rekenen er op dat oude (goed-)gelovigen makkelijk vervangen kunnen worden door nieuwe graaiers voor de partijkas. Daar waar de SP aan de ene kant schuursponsjes en ballonnen uitdeelt voor een eerlijk loon in Nederland, melkt het aan de andere kant het eigen personeel uit. Om de rijkste partij van Nederland nog rijker te maken. Vanwege dit kapitalistische beleid is het dan ook terecht dat de SP zichzelf geen socialistische partij meer noemt.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: