SP Zwendel

Ik kreeg op de Nieuwmarkt net een pamflet in de hand geduwd van de SP:

‘Protest! NU SP. Maak van 2 maart een dag van protest! In het belang van het onderwijs, kunst&cultuur, natuur, eerlijke woonlasten, WSW&WAJONG, werkgelegenheid, je kinderen, privacy, tolerantie, eerlijk delen.’

Een grote leugen van de SP op zoek naar macht. De werkelijkheid is dit:

De SP is destijds onmiddellijk akkoord gegaan met de miljardensteun aan de speculerende banken, toen die dreigden ineen te storten, en de luchthandel ontplofte. De werkelijkheid is deze fatsigheid:

Ewout Irrgang van de SP

Ewout Irrgang, de financieel woordvoerder van de SP-fractie in de Tweede Kamer in zijn bankierspak.

Bij de SP zijn ze helemaal in de war geraakt. De SP begrijpt werkelijk niet wat er werkelijk aan de hand is. Geachte SP, belt u me even, en ik zal het u kort maar krachtig uitleggen door namen te geven van mensen die in tegenstelling tot u deze zwendel al lang geleden gedocumenteerd hebben geanalyseerd. Sonja wees me erop dat de SP dit schrijft:

‘Einde aan het graaikapitalisme’

29-09-2008 • “Uit de val van Fortis is duidelijk geworden dat zelfregulering van de financiële sector niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de Benelux, zijn langste tijd heeft gehad. Dit is het Waterloo van het neoliberalisme.” […] Hoe typeer je Bos zijn handelen in de Fortis-crisis? “Er moest worden ingegrepen, dat was onvermijdelijk. De belangen van de Nederlandse burger in de vorm van spaartegoeden, verzekeringspolissen en het vertrouwen in ons financieel systeem zelf waren simpelweg te groot. Wat mij verbaasd is dat het slechts een gedeeltelijke nationalisatie is. Doordat hij maar 49 procent van de aandelen koopt, krijgt hij het niet echt voor het zeggen bij de bank. Hij pompt vier miljard euro in een minderheidsaandeel, terwijl een meerderheidsbelang had geleid tot aanzienlijk meer controle op het publieke belang.”

Beste SP, waarom PVDA-minister Bos dat heeft gedaan is simpel, hij wil geen ‘meerderheidsbelang’ en ‘aanzienlijk meer controle op het publieke belang.’ De staat is er niet om de zwakken tegen de sterken te beschermen, maar juist andersom! Zo is het altijg geweest. En dat jullie dat nog niet weten is een teken van verregaande onnozelheid en voor mij de reden om zeker niet op jullie te stemmen. Onnozelheid in de politiek moet men nooit belonen. Nee SP, die vier miljard euro is er nu juist om ‘het graaikapitalisme’, de handel in lucht draaiende te houden. Meer dan 90 procent van alle geldhandelingen in de wereld hebben al decennialang niets meer te maken met goederen en diensten, maar met handel in lucht. Het geld bestaat zelfs niet eens, het zijn digits op een computerscherm. Als jullie de kleine spaarders hadden willen beschermen, had hen dan het geld gegeven dat ze mogelijk hadden verloren. Nee, beste SP, jullie steunen de handel in lucht, het in jullie woorden ‘graaikapitalisme.’ Wees daar eerlijk over. De argumentatie achter jullie stelling dat ‘Reddingspoging Fortis onvermijdelijk’ is, is klinkklare nonsens.

http://stanvanhoucke.blogspot.com/2008/09/ewout-irrgang-van-de-sp.html

De SP bestaat uit een stel bedriegers gesteund door nieuwe rijken als Derk Sauer. De SP en de VVD vertegenwoordigen ieder op hun eigen wijze de belangen van de grote concerns en de financiele macht. Ondertussen haat de SP elk kritisch denken dat niet in hun partijprogramma geperst kan worden, het is een opportunistische partij die het verschil niet weet tussen kitsch en kwaliteit en die met een handjevol leuzen probeert de macht te grijpen. SP-leiders zijn voormalige Trotskisten die gecorrumpeerd zijn geraakt. ‘De allerslechtsten zijn de als links vermomde rechtsen, vermijdt ze als de pest want ze zijn erger dan de rest,’ zoals de activiste wijlen Tini Hofman placht te zeggen.

(Stan van Houcke)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: