Statenlid Pierre Diederen weet weer nergens van

Kent u hem nog: Pierre Diederen? Hij ontving door een fout van de afdeling automatisering van de provincie maandenlang emailtjes die bedoeld waren voor een lid van de CDA-Statenfractie. Diederen hield zijn mond en las 8 maanden lang 148 berichten mee. Diederen loog na ontdekking slechts 12 emailtjes gelezen te hebben. De gevoelige informatie in de emails had hij misbruikt voor politiek gewin. Typisch SP-scenario: Diederen zou slachtoffer zijn van een CDA-complot, de SP geeft iedereen behalve hem de schuld, en Diederen bleef lekker in het pluche plakken, maar dan als onafhankelijk Statenlid (SPD).


Statenlid Pierre Diederen weet weer nergens van

Statenlid Diederen verdacht van vernielen reclamedoeken

Politie en justitie verdenken Statenlid Pierre Diederen van het vernielen van reclamedoeken. Komende week, een exacte datum is nog niet bekend, zal hij over de kwestie worden verhoord. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

Bewakingscamera’s hebben dinsdagavond een man gefilmd toen die aan de rijksweg bij Herten reclamedoeken aan het vernielen was. Roermondse ondernemers, die al maanden zuchten onder dit soort vernielingen, hebben net als justitie het sterke vermoeden dat het om statenlid Pierre Diederen gaat.

De filmbeelden, waarop duidelijk is te zien hoe de man een doek doorsnijdt, zijn bij de politie ingeleverd en er is aangifte gedaan van vernieling.

Diederen heeft eerder fel actie gevoerd tegen de volgens hem illegale reclame langs A73 en andere wegen. Met de beelden geconfronteerd, reageert Diederen ontkennend. “De man op de film mag dan op mij lijken, ik spreek met klem tegen dat ik dat ben.” Ondernemer Wim Cox, een van de gedupeerden, wil geen harde beschuldiging richting Diederen uitspreken, “maar alle sporen lopen wel zijn richting uit.”
(De Limburger, 31.12.10)


Het Statenlid verwijderde op 10 april 2009 eigenhandig illegale reclame langs de N280. Door Mediamarkt, Intratuin en Mooren Machines B.V.  werd Diederen voor de rechter gesleept vanwege schade die veroorzaakt zou zijn bij het verwijderen van de reclame. De ondernemers eisten Euro 2678,-. Bij vonnis van de rechter is bepaald dat de claim van ondernemer Intratuin en ondernemer Mediamarkt op statenlid Pierre Diederen niet gegrond is. De claim van ondernemer Mooren is voor een derde deel gegrond verklaard. Diederen moest Euro 377,- betalen.

Diederen was blij met het vonnis. Hij verklaarde:

Dat betekent dat ik in de nabije toekomst zeker meer illegale reclame zal verwijderenen zal terug brengen naar de eigenaren. Als ik die reclame voorzichtig behandel en netjes terug breng dan is dat weliswaar voor eigen rechter spelen maar van sancties zal geen sprake zijn, zo lees ik in het vonnis van de rechter. Per slot van rekening ligt er eigenlijk een taak voor de gemeente, maar die doet niets, dus is het optreden van burgers begrijpelijk”. (Toine van Bergen, 13 december 2009) [weblog opgeheven]

UPDATE: Nog een boete, deze keer voor het het doorsnijden van dat doek van een rijwielhandel uit Herten.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: