Jos van der Horst, gesjeesd propagandist

In navolging van drie van de vier Friese SP Statenleden en twee van de drie SP raadsleden uit Sneek stapte onlangs ook de fractievoorzitter Hendrika Zoodsma van de Leeuwarder SP-fractie op en over naar Verenigd Links.

Is Jos van der Horst [bericht verwijderd, tekst hier] eigenlijk wel geslaagd voor zijn Agitprop-diploma? Het lijkt mij dat je op de scholingscursus Hoe Critici Adequaat te Demoniseren op zijn minst leert dat je ervoor zorgt dat het bespugen van partijcritici niet de schijn heeft van propaganda maar op waarheid lijkt. Maar Jos van der Horst gooit er met de pet naar. We lezen:

• “De afvalligen”, Verenigd Links, hebben “wrok” die “heel diep” zit.
• Verengd Links treedt op “als een parasiet”
• Verenigd links bestaat uit “salonsocialisten”
• “zij proberen op allerlei manieren  de SP in Fryslan van binnen uit te hollen”.
• SP-fractievoorzitter Hendrika Zoodsma is door Verenigd Links “misbruikt”
• Verenigd links pakt “de zwakke schapen” in
• Zoodsma verspreidt “pertinente leugens”
• Zoodsma wil “haar eigen problemen op te lossen ten koste van de partij”
• Zoodsma pleegde een laffe daad
• Voor Zoodsma draait het alleen maar om geld
• De SP heeft solidariteit hoog in het vaandel staan
• Het is goed dat dit gebeurt want het heeft “een zuiverende werking in de SP”

Juist bij de SP gaat het om geld, en niet om ’solidariteit’

Het meest tenenkrommende is nog dat Van der Horst stelt dat alleen SP-politici met een bijstandsuitkering recht hebben op een afdrachtregeling “op maat”. Mevrouw Zoodsma had geldproblemen, maar geen uitkering.

zaterdag 1 mei 2010
Op de Dag van de Arbeid heeft de SP gewaarschuwd voor de groei van een klasse ‘werkende armen’, ofwel mensen die van één baan niet kunnen rondkomen. Volgens SP-fractieleider is er sprake van een “falend armoedebeleid van de regering”. (DePers.nl)

En het “falende armoedebeleid” voor het eigen personeel? Vreemd dat de SP officieel zo meeleeft met de werkende armen, maar als deze in eigen gelederen bestaan, bestaat een afdrachtregeling “op maat” niet. Conclusie: het draait juist bij de SP om geld, en is het hypocriet mevrouw Zoodsma op zo een weerzinwekkende manier door het slijk te halen.

Niet alleen de gesjeesde Van der Horst doet aan agitprop. SP-voorzitter Dick Faber gaat nog een stapje verder en meent dat Zoodsma een crimineel is: “Ze is voor de SP gekozen en niet voor Verenigd Links. Ze doet aan kiezersbedrog. Zij steelt een zetel van ons, het is pure diefstal.” Als het om de partijkas gaat weten SP’ers opeens niet meer hoe onze democratie en ons kiesstelsel in elkaar zit.

Blaming the victim

Blaming the victim is een vrij doorzichtige psychologische truc waarbij de dader zijn slachtoffer de schuld geeft. U kent het wel: armoede in Afrika is de schuld van de eigen corruptie, en de misdaden die Israël pleegt zijn om zichzelf te verdedigen. In eigen gelederen pist de SP heldhaftig op zijn “zwakke schapen”. Een Mens is Meer? De Menselijke Maat? Laat me niet lachen…

UPDATE: En ja hoor, Jos van der Horst doet aan censuur: verwijderd!

SP Jos van der Horst snoert critici de mond

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: