Jan de Wit blijft de corruptie dienen

jan-de-wit-gouden-tomaat

Emile Roemer spelt Jan de Wit een Gouden Tomaat op voor bewezen diensten.

Een meerderheid van de Kamer heeft aangegeven dat de commissie-De Wit met haar zogeheten onderzoek naar de kredietcrisis voortgang moet vinden in de vorm van een parlementaire enquete. Dat is geen verrassing, immers:

» ‘Onderzoek kredietcrisis mislukking’
» Alleen commissieDe Wit is tevreden

Iedereen is er nu blijkbaar gerust op dat de commissie geen schuldigen gaat aanwijzen, en dat was natuurlijk ook de bedoeling. Niet voor niets bestaat de commissie uit leken. Heel de commissie dient de corruptie die voor democratie doorgaat. Ook niet verassend volgde er vanuit de SP alleen maar applaus voor Jan de Wit. Zou een andere partij hebben voorgezeten, dan waren de SP’ers krijsend over elkaar heen gevallen – wat de uitkomst ook geweest zou zijn geweest.

Het tweede deel van het kredietcrisisonderzoek gaat over de staatssteun die aan Nederlandse banken en verzekeraars als ABN AMRO, ING, SNS en Aegon is gegeven. Ik denk niet dat er een lijstje komt met partijen die de miljardeninjecties hebben geakkoordeerd, en ook niet een lijstje met voorwaarden die aan de staatssteun gesteld zijn. Omdat niemand enige voorwaarde heeft gesteld, dus ook de SP niet. Iedereen heeft de banken bakken met geld en carte blanche gegeven. De SP meende dat het “noodzakelijk” was om onze miljarden in banken te storten zodat wij, burgers, daar nu fijn voor mogen opdraaien. En de SP haar hypocriete verontwaardiging en schuursponsjes kan blijven uitdelen. Overigens ook op onze kosten.

In mei meldde Jan de Wit dat een parlementaire enquete zinloos zou zijn, omdat DNB in dat geval ook mocht blijven zwijgen, en mensen nog steeds kunnen weigeren om op te komen dagen. Maar ja, je bent van het pluche of niet, dus doe je braaf wat je opgedragen wordt. Jan de Wit’s werk heeft naar eigen zeggen geen zin, maar hij vergeet dat hij toch weer belangrijk cosmetisch werk gaat verrichten.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: