Bijna dood

“Ik heb liever dat we geld in pensioenfondsen steken waarvan er kans is dat het niet terug komt. … Dat de werkgevers en werknemers die nu nog actief zijn vervolgens de dupe worden, zij dan maar zo.”

paul-ulenbelt

In een artikel in Trouw vandaag meent Paul Ulenbelt dat gepensioneerden “aan vooravond van de dood” staan. Een opsteker?

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt deelt het begrip van zijn collega’s niet. “Het is heel bizar dat de Nederlandse regering wel geld in banken steekt en wel leningen verstrekt aan Griekenland, maar geen helpende hand toesteekt voor deze mensen die geen kant uit kunnen.”

De Nederlandse regering? Ulenbelt doet hier net alsof de SP daar niet net zo debet aan is, en dat is natuurlijk nog veel bizarder. De hypocrisie van Ulenbelt is tenenkrommend, daar de SP akkoord ging met de miljardeninjecties in woekerbanken. Bijvoorbeeld Fortis, dat ABN AMRO voor 24 miljard opkocht, en het voor 10 miljard verkocht, en heel Den Haag, dus ook de SP, akkoord was met dat de burger dat maar moest betalen. Die tijd is nu gekomen, en de pensioenfondsen, in wezen gewone ondernemingen, hebben besloten om ook mee te snoepen van het geld van de burgers. Tenminste, de groep burgers die al bijna in het graf liggen, volgens Ulenbelt.

De schrijfster van het artikel, Karen Zandbergen, prikte de luchtballon van Ulenbelt moeiteloos door:

 zodat ze hun slechte financiële situatie niet op de deelnemers hoeven af te wentelen. Een lening* zou de fondsen die het betreft met schulden opzadelen die ze misschien niet af kunnen lossen. Dan draait de belastingbetaler er voor op, in sommige gevallen voor bestuurders die te roekeloos hebben belegd. Is dat dan te accepteren?

De SP wil dus gewoon doorgaan met het uitgeven van ons geld. Sterker nog: ze willen met ons geld de rijken rijk houden. Je gaat zo onderhand denken dat de SP dat opzettelijk doet. Om volgend jaar ook nog wat te brullen te hebben, en ‘de regering’ de schuld te geven.

Voor Ulenbelt maakt dat minder uit. “Als bestuurders fouten hebben gemaakt moeten zij worden aangepakt. Maar je kunt gepensioneerden niet de rekening laten betalen van de crisis.”

Welnu Paul, dat had je eerder kunnen bedenken, toen ook de SP met de miljarden van de burger het graaikapitalisme in oude glorie herstelde. Toen had jij niet zo’n grote broek aan, toch? Heb jij toen bijvoorbeeld Wouter Bos het vuur aan de schenen gelegd? Of iemand anders van de SP misschien? Welnee. Onze volksvertegenwoordigers van de SP waren te druk met het uitdelen van schuursponsjes en balonnen.

En ja hoor, nu is Griekenland weer de boosdoener. Ulenbelt’s verwijt is gewoon te laf om op in te gaan.

“Ik heb liever dat we geld in pensioenfondsen steken waarvan er kans is dat het niet terug komt.” … Dat de werkgevers en werknemers die nu nog actief zijn vervolgens de dupe worden, zij dan maar zo. “Zij hebben het vooruitzicht dat er betere tijden komen, waarin ze de schade weer goed kunnen maken.”

*) De SP wil dat er 825 miljoen euro in de pensioenfondsen gestopt wordt, zogenaamd als “lening”. Zogenaamd, omdat als de lening niet wordt afbetaald het ook goed is. En dat geld komt als een konijn uit een hoge hoed? Nee, natuurlijk niet, mag ik even afrekenen: 115 euro per huishouden. Uitsluitend voor pensioenfondsen.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: