Wachtgelddrama in Boxtel!

Het is al  lang bekend dat:

  1. De SP fel tegen wachtgeld voor bestuurders is, tenminste, dat is de suggestie, want de SP heeft nog nooit een voorstel gedaan tot werkelijke afschaffing van de wachtgeldregeling. “Moeten er speciale regels zijn voor politici? Dat zegt iets over hoe we onszelf zien ten opzichte van de bevolking: als niet gelijkwaardig dus,”  huichelde Ronald van Raak een jaar geleden nog.
  2. SP’ers toch wachtgeld innen, zogenaamd ‘omdat hullie het ook doen’. En in augustus 2007 kweelde Agnes Kant, die de SP elite probeerde te verdedigen: Als je alles wat je als partij vindt, doortrekt in je eigen handelingen, wordt het een rare boel.” Dat is typisch SP-gedrag wanneer het om geld voor de SP elite gaat: All animals are equal, but some animals are more equal than others.
  3. SP’ers een deel van hun wachtgeld moeten afdragen aan de partijkas (± 2500 euro per maand, katsjing!). Onder het mom van “solidariteit … om er nuttig politiek werk van te bekostigen” , aldus partijsecretaris Hans van Heijningen. Hoe “nuttig” dat politieke werk van de SP is zien we aan het resultaat van de peilingen de laatste 4 jaar, de verkiezingsuitslag, en het weglopen van leden. De SP besteedt het overgrote deel van haar miljoenen (het meeste van alle partijen, voor 98% door de burger gefinancierd) aan reclame voor de partij. Van het laten maken van peperdure tv-spotjes tot het uitdelen van horloges, schuursponsjes en ballonnen, is geenzins “nuttig politiek werk” maar gewoon partijcampagne.
  4. De SP’er zijn afdracht bij de Belastingdienst moet opgegeven als “gift”, en dat voordeel moet ook weer aan de partij worden afgedragen. Dat is in wezen fraude, want de wet heeft bepaald dat een “gift” alleen zo mag heten wanneer deze vrijwillig wordt gedaan. Maar de afdrachtregeling van de SP is helemaal niet vrijwillig, want wanneer je niet betaalt moet je opkrassen.

SP Ger Wouters
Op het SP congres in 2007 verdedigde ex-wethouder Ger Wouters (foto) van de SP in Boxtel vurig de afdrachtregeling (na dit log weet u waarom), en eiste ‘ludiek’ dat hij wil gaan bepalen op welke rekening Guusje ter Horst haar salaris gestort krijgt. Hopelijk heeft hij in Boxtel wel “nuttig politiek werk” gedaan.

Maar nu. Ex-wethouder Ger Wouters van de SP in Boxtel voert een stukje theater op om het tegen zijn zin“ cashen van wachtgeld goed te praten: hij kan niet anders, hij moet wel, hij is het slachtoffer van het systeem. Krokodillentranen, want Wouters kan best anders: hij kan namelijk een groot deel van zijn wachtgeld overmaken aan een goed doel, de Voedselbank bijvoorbeeld. Want SP’ers zijn immers altijd “solidair” met “de gewone mensen in de straat”. Maar nee, daar zal het politbureau een stokje voor steken, want dan loopt de partij ± 2500 euro per maand mis. En dat geld heeft de SP hard nodig voor haar elite in de Tweede Kamer (die tot 4500 euro “onkosten” mogen declareren per persoon per maand), voor o.a. kinderopvang, mantelpakjes en het penthouse van de partij in Den Haag. En een Voedselbank heeft die “onkosten” natuurlijk niet.

Ger Wouters ontdekte plotsklapstoevallig dat hij als bestuurder geen recht heeft op ziektegeld. Dat kan zo zijn, ware het niet dat hij wethouder Sociale Zaken was. Dan kun je kiezen: als wethouder was hij ongeschikt wegens gebrek aan kennis, óf hij voert nu een toneelstukje op.

De Gemeente Boxtel valt in Wouters’ ogen niets te verwijten, ‘zij passen enkel de regeling toe.’ Hij zal dan ook zijn eigen partij mobiliseren om op een hoger niveau actie te ondernemen. ‘Als je ziet wat we al voor elkaar hebben gekregen met betrekking tot wachtgeld….  Wij zijn ook verantwoordelijk voor de sollicitatieplicht binnen de wachtgeldregeling die dit jaar is doorgevoerd.’ (Binnenlands Bestuur)

Heeft de SP bereikt dat de wachtgeldregeling is afgeschaft? Geenzins, het heeft (en slechts twee keer) laten weten dat het alleen een beetje moet worden aangepast. Maar dat is ook niet verwonderlijk wanneer het weigert om zelf het goede voorbeeld te geven. Net als bij de hypotheekrenteaftrek die de SP ook in stand wil houden, en dat is eveneens een goed voorbeeld van socialisme voor de rijken.

Ger Wouters einde 2009:

“En stoppen, daar denk ik nog niet over. Ik heb ooit gezegd dat ik pas met de actieve politiek stop als ze mij met de voeten naar voren wegdragen. Zo denk ik er nog steeds over.”

Op planeet Aarde blijken de zaken anders . Maar wel financieel goed geregeld.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: