SP “enige partij met hart voor ons werk”

Vandaag schreef ik over een boze Harry van Bommel, die riep dat Greenpeace ‘keihard loog’ en partijdig was omdat het GroenLinks als groenste partij uitriep, en niet de SP. Van Bommel suggereerde dat Greenpeace “partijdig” was, omdat:

“…Greenpeace-directeur Liesbeth van Tongeren hoog op de GroenLinks lijst staat. Dan moet je zelfs de schijn van partijdigheid absoluut willen vermijden. Ik reken erop dat de fouten meteen worden hersteld. En een excuusbriefje naar de krant kan ook geen kwaad.”

Vanmiddag kreeg ik een email van agent én SP raadslid voor Horst aan de Maas Anthony van Baal [bericht verwijderd] (zie foto). De aanhef is “Beste collega,” omdat ik natuurlijk een paar keer zo’n prehistorisch SP-klikformulier heb ingevuld, zodat ik mijn mening later kon teruglezen in de zwartboekjes van de SP (maar niet heus).

“Als agent met hart voor zijn werk stem ik op de enige partij met hart voor ons werk: de SP.”

Nu is het de vraag of Harry van Bommel ook boos gaat worden om de partijdigheid van deze agent, die blijkbaar zo’n grote broek heeft aangetrokken dat hij meent te kunnen spreken voor iedere agent in Nederland. En die, ook niet verassend, meent dat alleen de SP om oom agent geeft. Een excuusbriefje naar de krant kan ook geen kwaad, Harry?

lollies

Agenten verdienen lollies – SP noodhulp aan agenten 2008

Ronald van Raak beweerde eind 2007 met droge ogen dat sommige agenten er een baan bij moesten nemen om hun ziekenfondspremie te kunnen betalen.

“Als een hoofdagent, met twintig jaar ervaring, 1.700 euro netto overhoudt na verrekening van overuren en nachtdiensten, dan is het tijd om in actie te komen.”

Met “actie” bedoelde Van Raak dat de SP met SP-ballonnen naast een door de politievakbond NPB georganiseerde demonstratie ging staan. De “hoofdagent met 20 dienstjaren” waar Van Raak op doelt zit echter in schaal 8 en verdient een maximaal maandsalaris van 3032 euro bruto per maand (2063 netto; exclusief toeslagen overuren, nachtdiensten en weekenddiensten, etc.). Dan is het goed om te weten dat de werknemers van de SP in den lande minder dan 1700 euro netto verdienen (hoewel de SP-elite weer méér verdient dan een “hoofdagent met 20 dienstjaren”!), maar die moeten maar oprotten als hen dat niet bevalt. En dat doen ze dan ook, meestal met medenemen van hun zetel.

Links:
» SP rapport ‘De Meldkamer’ ongeloofwaardig
» Groningse SP-enquête politie geflopt
» Groninger Gezinsbode: Commissie slikt SP-cijfers niet [bericht verwijderd]
» RTV Noord: Raad niet onder de indruk van SP-onderzoek over politie

 

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: