Greenpeace zet niet-groene SP op vijfde plaats

Hoe groen zijn de politieke partijen eigenlijk? Welke partij maakt zich echt hard voor een schone toekomst? Greenpeace maakte voor de verkiezingen op 9 juni 2010 een Groene Ranglijst, gebaseerd op de partijprogramma’s van de politieke partijen die momenteel in de Tweede Kamer zitten.

5. De SP is behoudend op het gebied van klimaat en wat betreft de visserijsector. Meest opvallend is het betoog tegen de bio-industrie en voor verkleining van de veestapel. Hoewel een vleestax haar te ver gaat. De SP eindigt al met al op een vijfde plaats.

huilie

Ogottegot nu heeft Greenpeace het bij de SP helemaal verbruid: GREENPEACE VOERT CAMPAGNE VOOR GLOENLINKS. Zo meent Harry van Bommel dat Greenpeace “liegt keihard over milieustandpunt SP”, en GroenLinks bevoordeelt, omdat die op nummer 1 staat. “…een stemwijzer die GroenLinks bevoordeelt en ons benadeelt, dat deugt niet.” En suggereert Van Bommel partijdigheid. Welnu beste Harry, het is een stemwijzer geschreven door Greenpeace, dus die geeft aan waar een partij staat naar de mening van Greenpeace. Zo moeilijk is dat toch niet? Of trek je het partijdige stemadvies van je eigen partij soms ook altijd in twijfel?

“Ik reken erop dat de fouten meteen worden hersteld. En een excuusbriefje naar de krant kan ook geen kwaad.”

Zielig hè, voor de SP, die nog nooit een excuusbriefje naar een krant heeft gestuurd na smadelijke beschuldigingen regen partijen en politici.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: