Angstpropaganda studiefinanciering

De boevenpakjes, waterpistooltjes en maskertjes van politici waren weer een groot succes, zo kunnen we lezen op de website van ROOD Rotterdam: “Van de studenten kwamen vele positieve reacties en in enkele zalen kregen de overvallers zelfs een spontaan applaus toen zij weer verder gingen met hun rooftocht!” Maar op de video horen we (op 0:30 min) toch duidelijk een afkeurend geroep uit de collegebankjes. Ook de genoemde “enkele zalen” was weer schromelijk overdreven, want hier lezen we dat het slechts om twee zalen ging, waarvan de tweede “overval” volledig mislukte omdat de SP-jeugd blijkbaar geen boodschap kon formuleren aan Engelstalige studenten.

Leugenachtige angstcampagne

De boodschap van de SP-jeugd was niet verassend heel simplistisch: PvdA, VVD, D66 en GroenLinks willen “jullie stufi afpakken”. Goedkope angstpropaganda die de studenten op onfatsoenlijke wijze misleidt. Daarnaast is de criminalisering van individuele politici (zie toneelstukje en naamgeving) uitermate smakeloos en bewijst alleen maar dat het de SP aan inhoudelijke argumentatie ontbreekt.

“De komende weken zullen de PvdA van Job C., de VVD van Mark R., GroenLinks van Femke H. en D66 van Alexander P. er alles aan doen om zoveel mogelijk zieltjes te winnen, zodat zij per 10 juni jullie stufi kunnen afpakken. Laat dat niet gebeuren! Stem dus op 9 juni op de SP.”

“…want er is maar één partij die voor alle studenten opkomt en altijd zal vinden dat iedere jongere moet kunnen studeren, ongeacht het inkomen van zijn of haar ouders.”

Het domme toneelstukje betrof geen inhoud. Hier kun je de samengevatte standpunten van de partijen lezen. Zoals ik het lees kan ik net zo ‘probleemloos’ (het blijft natuurlijk geen vetpot) gaan studeren als ik dat 25 jaar geleden heb gedaan.

Daarnaast, met een stem op de SP verandert er helemaal niets aan de bezuinigingsplannen in het onderwijs, dus is ook dat gelogen. Tenzij de SP bij zinnen komt en het jarenlange demoniseren van de PvdA eens gaat omzetten in gezond verstand, dan zou er misschien nog een kansje op een coalitie in zitten.

Ook het persbericht dat de SP rondstuurde was misleidend. Er was namelijk een Comité Stufi Moet Blijven opgericht door “een groep boze studenten”. Maar niet wordt vermeld dat het 1. slechts gaat om drie boze studenten, en 2. die studenten ‘toevallig’ allemaal ook SP’ers zijn: Lieke Smits (bestuurslid ROOD), Olmo Garcia Koel (kandidaat nr. 8 SP Amsterdam, verzwegen op de website) en Arjen Schram (SP ROOD en voorm. bestuurslid SP Steenwijkerland). Ook de website is bij de SP ondergebracht, maar pretendeert desalniettemin niets met de SP te maken te hebben.

Conclusie van dit alles is dat de SP op generlei wijze de studenten in Nederland vertegenwoordigt, maar louter alleen zichzelf.

Teken 100.000 keer (of meer) de boze studenten SP petitie

Er zijn volgens het CBS ruim 600.000 studenten in het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs. Op de SP-website www.stufimoetblijven.nl [website verwijderd] hebben 15025 personen (2,5% van alle studenten) de SP-petitie ondertekend. Herstel, 15026, want ik heb ook ondetekend. Nee, 15027 dus, want ik heb hem nog een keer ondertekend, gewoon op dezelfde IP. Al met al verdacht veel ondertekenaars, als deze echt bestaan, wanneer je bedenkt dat de petitie is gericht tegen de “afschaffing van de studiefinanciering”, die geen enkele partij wil afschaffen.

Diederik Olders (midden), Bestuur Heerendispuut Dignitates 2004

Als het aan de SP ligt blijft de burger ook deze corpsballen van het Heerendispuut Dignitates financieren. De middelste bal is de SP’er Diederik Olders (medewerker Wetenschappelijk Bureau), lees op deze website: Diederik Olders en “het inhoudelijke debat” met Geert Wilders

Socialisme voor de rijken

Het is uiterst merkwaardig te noemen dat de SP tegen een sociaal opgezette basisbeurs is -dat de breedste schouders zwaarder belast worden. Bezuinigd worden moet er toch, en is het dus de keus of de kwaliteit van het onderwijs aangetast wordt of mensen met een hoger inkomen wat meer gaan bijdragen. De SP kiest blijkbaar voor bezuiniging op kwaliteit en wil het socialisme voor de rijken in deze blijven handhaven. De partij is (vreemd genoeg) ook niet tegen de hypotheekrenteaftrek, maar pleit hier wél voor een socialere uitvoering. En ook de kinderbijslag moet inkomensafhankelijk worden, en de ziektekostenpremie, en de belastingschaal voor minima, en de kinderopvang, en zelfs de boetes. Dus waarom niet de studiebeurs? Ik kan maar één antwoord verzinnen: omdat het stemmen zou kunnen opleveren wanneer je mensen bang maakt. Met een uit de duim gezogen gevaar.

Doe de test

Op Studentenkieswijzer.nl [website verwijderd] kun je een stemadvies krijgen. Het advies opgesteld door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg, vertegenwoordigt een half miljoen studenten), en de Landelijke Kamer van Verenigingen (46 studentengezelligheidsverenigingen in 13 steden).

Ik heb die test gedaan. Jullie weten dat ik linkser dan de SP ben (ik word in Nederland niet vertegenwoordigd!), en ik wil graag dat iedereen kan (blijven) studeren. Maar dit was het resultaat:

1. PvdA : 67 % (12/18 overeenkomsten)
2. CDA : 67 % (12/18 overeenkomsten)
3. ChristenUnie : 61 % (11/18 overeenkomsten)
4. SP : 61 % (11/18 overeenkomsten)
5. Partij voor de Dieren : 56 % (10/18 overeenkomsten)

De andere partijen daaronder blijven dicht bij de 50%.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: