Stond de SP er in 2006 ook slecht voor?

SP-lijsttrekker Emile Roemer werd gisteren in Het Lagerhuis (11.00 min) geconfronteerd met de opiniepeilingen van de laatste weken, waarin de SP op flink verlies staat. Roemer zei daarop dat zijn partij in 2006 drie weken voor de verkiezingen op 13 zetels stond, en uitkwam op 25. Maar is dat wel zo?

Nee, de bewering van Roemer klopt niet. Want drie weken voor de verkiezingen, die op 22 november 2006 werden gehouden, stond de SP veel hoger in de peilingen. In de Politieke Barometer van onderzoeksbureau Synovate op 27 oktober stond de SP op 19 zetels. En in de peiling van TNS NIPO op 30 oktober 2006 had de SP zelfs al 23 zetels. Wil Roemer over drie weken op 25 zetels uitkomen, dan moet de populariteit van de SP dus sneller stijgen dan de vorige keer.

Overigens maakte Jack de Vries, toen nog CDA-spindoctor-in-functie, een aantal weken geleden in Nova eenzelfde fout. Meer bij De Pers.

Wij storten ons nu op de CPB-doorberekeningen, heeft u al verdraaide feiten bij de politieke partijen ontdekt? Reageer, mail (verdraaidefeiten@nrc.nl) of tip ons via Twitter!

Bron: NRC

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: