Groningse SP-enquete geflopt

Het Groningse SP-raadslid Rosita van Gijlswijk riep twee weken geleden “Situatie Groningse politie alarmerend“. Tweederde van de agenten zou ontevreden zijn. Het was volgens Van Gijlswijk “alarmerend”, “schokkend” en “ontluisterend”. Hier is de uitslag van de ‘enquête’: die zo te zien al meer dan een jaar oud is.

Het rapport is verre van professioneel, aangezien de gestelde vragen simpelweg ontbreken, en er uitsluitend negatieve citaten worden gepubliceerd. Daarnaast wordt er in het rapport keer op keer beweerd dat de uitslagen betrekking hebben op alle Groningse politieagenten.

De raadscommissie Financiën en Veiligheid was gisterenavond echter niet onder de indruk. Uit de enquête zou blijken dat 68% van de dienders de afgelopen jaren minder plezier in het werk hebben gekregen. Maar er hadden slechts 288, ofwel 16% van de agenten in Groningen op de SP-enquête gereageerd. Gegeven het feit dat de tevreden mensen vrijwel nooit reageren en de klagers graag, zetten diverse commissieleden terecht vraagtekens bij de representativiteit van de enquête, omdat 84% van de agenten niet is gehoord.

Korpschef Oscar Dros verwees naar een eigen tevredenheidsonderzoek, dat in opdracht van het korps is verricht door een extern bureau. Daar deden 1.300 agenten aan mee, waarvan 73% met plezier zegt te werken. Dat had hij beter niet kunnen zeggen. Want nu beweert de SP dat Dros teveel verdient.

De SP kreeg geen steun voor een voorstel om een manifest op te stellen en samen ten strijde te trekken richting Den Haag.

Bronnen:
» Commissie slikt SP-cijfers niet [bericht verwijderd]
» Raad niet onder de indruk van SP-onderzoek over politie

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: