SP rapport ‘De Meldkamer’ ongeloofwaardig

We hebben er weer een SP-rapportje bij, en zoals gewoonlijk wordt het behandelde probleem door de SP opgeblazen tot apocalyptische proporties.

RAPPORT: ‘BEZUINIGINGEN POLITIE GAAN TEN KOSTE VAN VEILIGHEID OP STRAAT’

03-11-2009 • Agenten melden massaal dat de voorgenomen bezuinigingen ten koste zullen gaan van de veiligheid op straat. Dat blijkt uit ‘De Meldkamer’, een onderzoek van de SP over de gevolgen van de bezuinigingen bij de politie.

Vervolgens kunnen we lezen dat “massaal” slechts de bijdrage van 100 agenten betekent. Ook ik ontving een persbericht van de SP over het rapport, aangezien ik de (grote) enquete op een regenachtige zondagmiddag naar ik schat zo’n 100 keer heb ingevuld, met natuurlijk het allerslechtste scenario, want wie ben ik om de SP zijn plezier niet te gunnen. Het meest lullige gratis online poll-programmaatje heeft op zijn minst een IP-check ingebouwd, zodat iemand (zonder proxyprogramma) niet twee keer dezelfde enquete kan invullen. Maar het SP-webteam leeft blijkbaar nog in het stenen tijdperk, en neemt het de eigen onderzoeken niet serieus.

Een nieuwe trend in de SP-rapporten is om 1. heel veel lege pagina’s toe te voegen (ik tel er in deze ongeveer de helft!), en 2. grote letters en veel witruimte te gebruiken. Zo lijkt het wat, neem ik aan. Aan dit ‘rapport’ schort er echter nog veel meer: er is alleen een hele reeks klachten in gezet. Met als bron alleen maar een plaats- of regionaam. Nergens staat van hoeveel agenten alle gepubliceerde klachten zijn, en kan het dus best zijn dat er één agent wel 20 klachten heeft opgeschreven. Elk korps zal zijn notoire klager hebben. Natuurlijk is er ook niemand geweest die gecontroleerd heeft of de klachten ook kloppen, en hoeveel nepagenten zoals ik hebben gereageerd.

Wanneer je alle klachten achter elkaar zet lijkt het einde der wereld nabij. En dat beeld scheppen is ook de bedoeling van de SP, want de partij is nu eenmaal niet groot geworden door montere types die zelf hun problemen aanpakken. Het is echter géén doorsnede van oom agent. In totaal zijn er volgens Wikipedia in Nederland zo’n 55.000 politieambtenaren in dienst. Dus komt het er op neer dat het Rapport ‘De Meldkamer’ de klachten (en níet de positieve zaken) toont van nog geen 0,2% van het aantal politieagenten in Nederland. Ongetwijfeld heeft de politie ook te maken met bezuinigingen, net als andere ambtenaren. Maar 0,2% is echt te weinig om geloofwaardig genoemd te kunnen worden.

De politie zal het de SP niet in dank afnemen, want met zulke hardnekkige en consistent negatieve berichtgeving wil er natuurlijk niemand meer bij de politie werken.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: