SP kleedt bejaarde uit

SONY DSCGisteren stond het in de krant, en ik berichtte erover op dit weblog. Op haarlem.sp.nl wordt het nieuws doodgezwegen. De dochter van het opgestapte raadslid Femke de Leeuw deed in een reactie alhier een boekje open over de gang van zaken bij de SP:

Jammer dat niet het gehele verhaal vermeld staat in de krant. Het gaat hier om mijn moeder dus ik ken alle kanten van het verhaal. Nu krijgt ze, naar mijn mening onterecht, door sommigen de stempel geldwolf terwijl de SP dat is.

Hier het echte verhaal;

In 2006 is ze in de raad gekomen. Door het raadsgeld verviel de huurtoeslag, kwijtschelding belastingen enz. Na berekening hield ze €28 over om alle kosten zoals telefoon, cartridge, krant enz van te voldoen. Niet moeilijk na te gaan dat dat niet lukt… (Belangrijk ook te vermelden, die €28 per maand hield ze over als ook de teruggave van de belasting op het eind van het jaar werd meegetelt).

Dit heeft ze aangekaart bij Marga van Broekhoven (toen penningmeester) maar haar stelling was dat ze over hield dus moest ze haar mond houden. Toen Marga voor de voeten werd gegooid dat er op deze manier een tweedeling ontstaat binnen de fractie (degene met een hoger inkomen houden €300 over doordat ze niet eerst verloren vrijstelling hoeven te compenseren) kwam het antwoord dat ze niet het politieke standpunt met het interne beleid moet vergelijken. Daar zakt je broek toch van af!

Mijn moeder is al die tijd toch voor de SP in de raad gebleven ondanks dat ze er finacieel op achteruit ging.

In november kwamen er echter extra kosten welke ze niet vergoed kon krijgen door het raadsgeld. Hiervoor een verzoek ingedient bij de SP zodat hun die rekening konden vergoeden. De SP ving toch ook het geld.

Daarnaast kreeg ze door veranderde regels en het raadsinkomen bijna geen geld terug van de belasting. Door de verhoogde drempel waren ziektekosten bijna niet aftrekbaar. De SP erkende dit probleem maar… je raad het al… vergoedde hieraan niets. Ze werd gewoon doodgezwegen. In Mei heeft ze toen haar cessie ingetrokken. Twee dagen later kon de SP opeens wel reageren. Ze wilden toen wel met haar om de tafel. Hier is mijn moeder op ingegaan en is vol goede moed dat het toch nog opgelost zou worden erheen gegaan. Wederom zonder resultaat. Ze verweten haar zelfs dat ze nu een schuld aan hun heeft vanwege het niet afdragen!

Ik ben super trots op haar dat ze haar poot stijf heeft gehouden en nu als éénvrouws-fractie door gaat. Het zal niet makkelijk worden voor haar, maar waar mogelijk zal ik haar steunen.

(Ingrid de Leeuw, 10 juli 2009)

Lees ook → NRC ontmaskert graaicultuur SP

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: