Dennis de Jong trad op voor Scientology (1)

Een lezer wees me op de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=0VmGSPBqaaY Ik hoef niet uit te leggen wat voor een enge sekte de Scientology Church is. Dit korte stukje met Dennis de Jong maakte onderdeel uit van een Scientology propagandavideo die op de Scientology website werd getoond. De simplistische boodschap van De Jong (‘mensenrechten zijn rechten voor mensen’) zet de sekte in het zonnetje. Nu zou de die hard SP’er (ook een soort sektelid) nog kunnen beweren dat het een ‘foutje’ was van EuroDennis, waardoor je hem alleen van wereldvreemdheid en/of stupiditeit zou kunnen beschuldigen. Maar dat was het niet. Want hier of hier (schermafbeelding) kunnen we lezen dat EuroDennis nergens spijt van heeft, en brengt hij als ‘argument’ naar voren dat het prima in orde is aangezien Scientology nog nooit in Nederland is veroordeeld door een rechter. Een pientere lezer merkte op: “Dus zijn het goede gasten. De ETA is ook nooit veroordeeld in Nederland. Al Qaeda, als het al bestaat, is ook nooit veroordeeld in Nederland. De Pedo-Partij is ook nooit veroordeeld in Nederland. De Maffia is ook nooit veroordeeld in Nederland.”

De Jong vandaag:

“Het blijft allemaal een beetje mysterieus”

Inmiddels is de het politbureau zich een hoedje geschrokken van een bericht hierover op GeenStijl en reageert meteen:

Het gaat dus niet om het promoten van welke levensbeschouwing dan ook en in het filmpje zeg ik alleen maar dat mensenrechten erg belangrijk zijn.

De Jong gaf een hele lezing

Wie verzwijgt heeft wat te verbergen. Dennis, die in werkelijkheid Cornelis heet, heeft niet alleen iets gratuits over mensenrechten gezegd in een Scientology propagandavideo van een paar seconden, en daarmee zijn naam én status quo verbonden aan die sekte, maar heeft er nota bene een hele lezing gehouden.

“Zowel de Nederlandse mensenrechtenambassadeur [Arjan Hamburger] als ikzelf waren aanwezig bij de opening van het Mensenrechtenbureau van Scientology in Brussel. Bij die gelegenheid hebben wij beiden een lezing gegeven over mensenrechten, en in het bijzonder over de vrijheid van godsdienst en levensbeschouwing.” (bron)

Op sp.nl verzwijgt hij dat en praat over een “bijeenkomst” waar hij alleen maar aanwezig was. Wat al erg genoeg is, voor een volksvertegenwoordiger. Ik vraag me af: hoeveel heeft hij voor die lezing opgestreken, en hoeveel daarvan is de partijkas in gegaan?

Dennis de Jong trad op voor scientology (2)
→ Stop subsidie Dennis de Jong

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: