Wethouder Lucassen stapt op

peter-lucassenHet ging snel gisteren. Ik had zijn profiel nog niet af, of SP-wethouder Peter Lucassen stapte op. Hij koos eieren voor zijn geld, want vandaag zou er een motie van wantrouwen tegen hem worden ingediend. Toch is hij nog een maand lang aangebleven zonder het vertrouwen van de gemeenteraad. Hij heeft blijkbaar al die tijd gedacht dat hij ermee weg zou komen.

SP Nijmegen: “Er is geen sprake van een conflict binnen het college.”

Ongetwijfeld zal er wel eens een SP’er zijn geweest die schuldbewust de arena heeft verlaten na de boel verkloot te hebben. Dat zijn dan politici die het besef nog hebben dat ze niet voor zichzelf in het pluche zitten. Maar normaliter vallen ze hard door de mand, en ook in dit geval blijkt er volgens de SP weer niets aan de hand te zijn behalve dat iedereen om de persoon Lucassen heen deel uitmaakt van een samenzwering om hem ten val te brengen. Zomaar, omdat ze hem niet mogen. Op de persconferentie gisteren verklaarde Lucassen dan ook dat hij opstapte omdat de discussie zou gaan over “de persoon” Lucassen, en niet over de inhoud. Maar zelfs de burgemeester ontkent dat in bedekte termen. De Nijmeegse SP typeert de hele zaak met “struikelen over een bananenschil” (zie video), die blijkbaar het belang van een goed bestuur voor Nijmegen niet hoog in het vaandel heeft staan.

calimero

Niets is minder waar natuurlijk, want Lucassen wordt gewoon afgerekend op zijn beleid. Voormalig directeur Krielen van de schouwburg bleek een graaier (Mensec dossier) en een een pathologische leugenaar (cv) , en eindverantwoordelijke is Lucassen. Zo gaat dat in de politiek en in de echte wereld, waar de SP in dit geval overduidelijk geen deel van uitmaakt. Lucassen laat weten “een nieuwe start” te maken, maar ik betwijfel of hij zijn 20 nevenfuncties die hij als wethouder bekleedde ook gaat opgeven.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: