Schnabbelgedrag van SP-bobo’s

vanraakvet

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak wil het voorstel tot een verbod op bijbanen dinsdag in het vragenuur voorleggen aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandsen Zaken). “Commissaris van de Koningin zijn, is een fulltime baan. Het moet afgelopen zijn met dit schnabbelgedrag van de provinciebobo’s”, aldus Van Raak. (bron)

Stelt u zich eens voor, u heeft weten door te dringen tot het SP-congres en u mag aan het publiek de volgende vraag stellen: wie heeft er hier allemaal een bijbaan? U mag ervan uitgaan dat minstens tweederde van de SP-politici hun hand opsteekt. Vreemd is dat niet, want door de afdracht verdienen SP’ers niet genoeg om het hoofd boven water te houden, terwijl bijvoorbeeld raadslid zijn in een middelgrote gemeente, toch heus een fulltime baan is.

En denk eens aan Jan Marijnissen, die is momenteel SP-fractielid én voorzitter van het partijbestuur, meer dan fulltime dus, en heeft ook nog een bijbaan als ‘journalist’ bij de tv-zender Het Gesprek. Die nam hij toen hij aankondigde ‘het rustiger aan’ te gaan doen. Was één inkomen misschien niet genoeg Jan? Denk ook aan Anja Meulenbelt, die is senator in de Eerste Kamer, ook een fulltime baan, maar die besteed de helft van haar tijd in en aan (haar stichting in) Gaza. Ook neemt Rosita van Gijlswijk diverse posten binnen de SP in.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: