Hugo Polderman van lotje getikt?

Het onzichtbare SP-Kamerlid Hugo Pelderman schrijft voor het eerst een column op sp.nl [verwijderd], en valt meteen door de mand door onjuiste informatie. Verplegers kregen een staatslot cadeau van een dankbare patient (met zijn “zuurverdiende geld”):

“… het werd ruim 200 euro per persoon. Daar kun je nog eens een flinke koffiekoek van kopen, het was dan ook feest op de afdeling. Maar dan hadden ze buiten de regels van de beroepscode gerekend. Het feestje gaat niet door.”

Echter :

MCA legt beroepscode naast zich neer: Verplegers MCA mogen winnend staatslot houden
“Na overleg met de gulle gever, die het geld niet terug wil, gaan we nu een bestemming voor het geld zoeken”, aldus de woordvoerster. Zij maakte duidelijk dat het goed mogelijk is dat het geld in ieder geval zal worden besteed ten goede van de afdeling neurologie. “Daar gingen de gedachten van de 120 verpleegkundigen toch al naar uit.”

Dus de verpleegkundigen wilden ook helemaal geen geld of “koffiekoek”, zoals Polderman stelt. Ook suggereert hij in de column nogal onvriendelijk dat verpleegsters (alleen de vrouwelijke dus) wel eens smoesjes verzinnen om niet aan de lijn te doen. Waar bemoeit hij zich mee. Dat is “calvinistische scherpslijperij waar ik niet echt vrolijk van word.”

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: