SP wil nog verder gaan dan Verhagen

De waanzin slaat hard toe in Den Haag, want de kamer wil de blokkade van Gaza door overnemen: Kamer steunt plan EU-missie Gaza

Verhagen denkt aan “een civiele waarnemingsmissie aan de grens, die een uitgebreid mandaat heeft om wapens te onderscheppen.”

Civiel? Nederlandse burgers? Ambtenaren? Gaan op wapens controleren? Kunnen we dan niet eerst beginnen op Schiphol, om daar wapens voor Israël te onderscheppen? Heeft niemand dat kunnen verzinnen? Zelfs de oppositie niet?

En dit noemt zich oppositie:

Kamerlid Harry van Bommel (SP) stelde gisteren voor om de missie verder uit te breiden, volgens hem moet ook de grens tussen Israël en Gaza door de EU gecontroleerd worden.”

Kortom, volgens Van Bommel moet de EU Israël gaan assisteren om de grenzen te gaan ‘controleren’. Israël’s vuile werk over te nemen. Okee. Van Bommel is dus een randdebiel.

UPDATE
Harry van Bommel heeft blijkbaar niets begrepen van het plan van de zionistische minister Verhagen. Op sp.nl meldt hij:

Toezicht bij grenzen
Er is een Nederlands-Deens initiatief om tot EU-waarneming te komen. Lof voor minister Verhagen dat hij met dit initiatief komt. Ik zou vele vragen kunnen stellen over de uitvoering, maar dat lijkt mij voorbarig. Eén vraag is echter wel van belang: waarom beperkt dit initiatief zich tot de grens Gaza-Egypte? Waarom niet ook waarnemers grens Gaza-Israël om openstelling te garanderen? Die openstelling moet en zal onderdeel zijn van een bestand, dat kan niet anders. Dan is het goed daar ook op toe te zien. De SP roept de minister op dit alsnog ter sprake te brengen.

Van Bommel denkt blijkbaar dat de bedoeling van Verhagen is om de grenzen naar gaza open te stellen, en dat daar EU-waarnemers op toe moeten zien. Hoe verzint hij dat? Is hij wel nuchter? Of is het verstandsverbijstering?

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: