Hebron is een “misverstand” en Gaza draait om olie

Jan Marijnissen meent dat er vrede moet komen in de regio Israël en Palestina. Wat een geweldig idee van deze deskundige en doorgewinterde politicus om dat in column op te schrijven. De situatie in Hebron noemt hij “een misverstand”. Welnu beste Jan, Hebron is geen “misverstand” – tenzij hij natuurlijk iedere door de internationale rechtsorde als zodanig aangeduide illegale bezetting een misverstand noemt. Daarnaast wijst hij nergens Israël als verantwoordelijke aan, maar stelt hij dat de situatie van de Palestijnen de schuld is van “de grootmachten” omdat “het Midden-Oosten … de poort vormt naar de belangrijkste olievelden ter wereld.”

Historisch besef heeft Marijnissen ook al niet, aangezien hij het heeft over “ruim 55 jaar”, waar we uit mogen opmaken dat hij de terroristische aanslagen van joodse milities als Hagana en Irgun, en de etnische zuiveringen die ze uitvoerden in de eerste jaren na de stichting van de staat Israël, op zijn minst niet belangrijk vindt.

“Noch de SP noch ikzelf hebben ooit sympathie kunnen opbrengen voor de methodes van Hamas, Hezbollah en anderen voor wie een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt.” janmarijnissen.nl, 22 juli 2006

Over de Israëlische terreur en de verachting voor Palestijnse levens geen woord.

Laat duidelijk zijn dat Marijnissen tegen onderhandelen met Hamas is. “Het schiet allemaal niet op,” verzucht hij gratuit. Marijnissen draagt zodoende ook geen oplossingen aan voor het huidige geweld, behalve dat “de internationale gemeenschap … niet langer [mag] wegkijken”, en moet die het maar oplossen. Jan Marijnissen is hier echter degene die wegkijkt, gemaskeerd door een slap verhaaltje over vrede.

Harry van Bommel bestaat even niet. Maar die is dan ook het zwijgen opgelegd, zo blijkt uit zijn weblog. Alsook de lezers. Discussie afgelopen, doofpotje in.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: