SP zuivert ROOD

De ’smet’ waarvan de SP nu eindelijk voorgoed van gereinigd is betreft Bas de Ruiter, een activistische socialist, die zijn kameraden en het ROOD-bestuur emailde om te berichten dat er een tegendemonstratie werd gehouden tegen een anti-islamcongres van neo-nazi’s in Keulen. En of ze misschien wel mee wilden doen. Want de SP is toch een “actiepartij” die wel vaart bij (en meerijdt met) persoonlijke initiatieven? De emails van Bas vielen echter verkeerd bij het partijbestuur.

De Ruiter had namelijk eerst aan het bestuur toestemming moeten vragen voor hij op de VERSTUUR-knop mocht drukken. En had een algemene ledenvergadering erover moeten stemmen. En pas dan, bij toestemming, had Bas de Ruiter zijn collega’s mogen emailen. Omdat hij dat allemaal niet had gedaan kreeg De Ruiter, en mede-SP en Offensief-lid Emil Jacobs, een heuse SP stasi “onderzoekscommissie” op zijn dak. Die verboden na ‘het Zomerschoolincident’ van 2006 ook al dat ROOD-leden het krantje van Offensief niet onder ogen mochten krijgen. De toenmalige voorzitster vergeleek de uitdelers met drugsdealers. De discipelen hoonden dociel mee:

“je alternatieve prutsclupje, ze komen onze strot uit”,
“wat nog geweldiger is, is dat er eindelijk paal en perk is gesteld aan de eeuwig zeikende Offensiefklungels”,
“achterbakse geleur met krantjes”,
“recrutering op andermans kosten”,
“Parasietengedrag!”,
“pleepapier”,
“wereldvreemde communiksen”

Enfin, u weet inmiddels wel hoe het bij de SP met de ’solidariteit’ en het inktzwarte SP-hart gesteld is.

Volgens betrouwbare bron is het royement van Bas de Ruiter als volgt in werk gegaan. Op de ‘toch succesvolle’ ALV stond het royement als eerste op de agenda. Er werd al begonnen terwijl o.a. de leden uit het Noorden nog niet eens binnen waren. “Het moest er dus ‘effe’ doorgejast worden – naar goed stalinistische traditie. Ook op verzoeken om even te wachten totdat de leden uit het Noorden binnen waren werdt niet gereageerd.”

marijnissen-bloemen

De loopjongen van de Haagse SP-elite die de ‘toch succesvolle’ AVL rapporteert is Victor Henrique Jansen Schipper. Victor is een spruit van het eliteschooltje in Bilthoven van de quaker-evangelist Kees Boeke. Op zijn weblog schrijft Victor dat de school een socialistisch-communistische inslag had, maar dat zuigt hij vol;edig uit zijn duim. Integendeel:

“Boeke, die een samenhangende levens- en maatschappijopvatting had en gevoelig was voor oosterse wijsheid, theosofie, antroposofie, mystiek en een op het christendom geïnspireerde religie, was bang geworden dat het optreden van de politiek geïnteresseerde arbeidersjeugd zou leiden tot een revolutie en weer een oorlog.” (wikipedia)

De school was zó keurig, dat de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet er ook op zaten. Waarom zou Victor over zijn roots liegen? Of heeft het bestuur hem dat misschien opgedragen? SP’er (onderwijs!) Jasper van Dijk [UPDATE: deze blijkbaar ongewenste informatie is van sp.nl verwijderd] komt toevallig ook van dat schooltje, maar die durft er niet over te schrijven.

Victor vindt het naar zeggen erg jammer allemaal, het royement van Ruiters, maar

“wie de regels/afspraken overtreedt/schendt, wordt gestraft. Doe je dit vaker dan kan je royeerd worden. Zo gaat dat gewoon…”

Applaus voor Victor, de 2e-jaars student politicologie die de Haagsche stal blijkbaar al ruikt. In zijn cv kunnen we o.a. lezen dat Victor het schrijven in zijn eliteschoolkrantje onder “Politieke Functies” zet. Zou hij dat op de VU geleerd hebben of in de SP kadercursus?

Naast zijn helden Che Guevara, Kofi Anan en Nelson Mandela steunt Victor Jansen Schipper tegenwoordig ook de campagne van Barack Obama. Dat is niet vreemd, want Obama’s slogan is “I’m asking you to believe”. En geloven, daar zijn SP’ers goed in. Victor’s ‘netwerk’ in de VS heeft hem wel al één vriend opgeleverd. Zijn carrière in ROOD is tot nu toe niet wat hij ambieerde, zo valt op zijn weblog te lezen, dus wie weet loopt hij straks, met zijn ene Amerikaanse vriend, achter Obama en zijn geloof aan.

Advertenties

Eén reactie

  1. Antipode

    De affaire Wilders toont de juistheid van de Kieswet.
    Dissidenten zouden in het tegenovergestelde geval vervangen worden door klapvee en de stemmacht van Wilders in de volksvertegenwoordigingen zou ongebroken zijn.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: