SP-Statenlid is heel fout bezig

Het CDA in het Limburgs Parlement beschuldigt de SP van moreel onacceptabel gedrag en laakbaar handelen. Door een fout bij de afdeling automatisering van de provincie kreeg SP-statenlid Pierre Diederen maandenlang mail die voor CDA-statenlid Harry Huijts was bestemd. Daarbij waren ook interne CDA-stukken.

Maar Diederen maakte daar geen melding van. In plaats daarvan heeft hij stukken naar de pers laten lekken , aldus het CDA. Volgens de partij heeft SP-fractievoorzitter Thijs Coppus telefonisch zijn excususes aangeboden maar daarmee is voor het CDA de kous niet af. In een brief aan gouverneur Leon Frissen heeft de partij maatregelen geëist.

Pierre Diederen, leraar scheikunde en Ridder in de Orde van de Pappegey, is ook een groot tegenstander van de “zeurcultuur”, met name bij leraren – en zit zodoende bij de verkeerde partij. Of niet, want Pierre kan ook zeuren: als leraar vind hij het “heerlijk”, de “ongebreidelde lesuitval in het voortgezet onderwijs”, maar als ouder vind hij het een ramp. Over hoe dat voor de kinderen en hun ontwikkeling zelf is, vindt hij blijkbaar minder belangrijk.

Twee jaar geleden werd het Statenlid door zijn school beschuldigd van het schenden van de privacy van leerlingen. In deze zaak kreeg Diederen een spreekverbod (kent u Harry Voss nog?) en gingen hij en zijn gestaalde kaders klagen over “censuur” (censuur?). Ja, serieus, er werd een SP’er “monddood gemaakt” (wie is Elma Verhey ook alweer), en er was sprake van “intimidatie in het onderwijs”. O wee, o kommer en kwel. En hypocrisie.

Het onbevoegd lezen van emails wordt in Nederland zeer hoog opgenomen omdat het in wezen een schending van het briefgeheim betreft. Je mag ook niet zomaar een ander zijn post lezen, ook al ligt die in jouw brievenbus. Voor zowel de illegale lezer als de aanbieder kan een maximale gevangenisstraf van anderhalf jaar worden opgelegd. Het Statenlid zou er voor zichzelf en voor de SP verstandig aan doen om zo snel mogelijk af te treden.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: