SP-Statenlid Diederen slachtoffer van complot

Zoals ik reeds voorspelde na de zomerstop: het wordt dit jaar weer genieten van de doldrieste acties van de SP. Door een fout bij de afdeling automatisering van de provincie kreeg SP-statenlid Pierre Diederen maandenlang emails die voor CDA-statenlid Harry Huijts was bestemd. Daarbij waren ook interne CDA-stukken. Maar Diederen maakte daar geen melding van. In plaats daarvan heeft hij stukken naar de pers laten lekken, aldus het CDA. De vraag is: hoe gaan ze zich hier uit lullen. We hoeven geen drie maanden te wachten:

Diederen zegt zelf dat iemand binnen het CDA bewust aan hem heeft willen lekken.

Volgens Diederen gaat het om een complot [verwijderd] waarin aan hem met opzet emails met gevoelige CDA-informatie zijn gestuurd. Het genie dat deze verklaring verzonnen heeft dus hersens zo groot als een erwt, want wanneer dat het geval zou zijn, blijft het een verwerpelijke zaak datDiederen niet meteen na de eerste email het CDA heeft ingelicht, om zich zodoende meteen van allerlei verdenkingen vrij te waren. Maar nee, ook Diederen mankeert het in de bovenkamer, want die bleef drie maanden lang lekker doorlezen zonder aan de bel te trekken. Tot hij door de mand viel.

Diederen geeft toe dat hij informatie uit de mails heeft gebruikt voor politiek gewin. “Natuurlijk brachten de mails mij voor een dilemma. Uiteindelijk heb ik er samen met mijn partijgenoten voor gekozen de informatie te gebruiken.”

De rijen zijn gesloten. Nu maar kijken of de SP er principes van fatsoen en integriteit op nahoudt en de intrigant met zijn stasi-praktijk (en zijn handlangers) royeert. De SP kennende voorspel ik: niet.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: