Na de Polen de zondvloed (en de Roemenen)

En de Bulgaren. En wie weet, misschien straks wel een tsunami van Tsjechen. De Polen hebben we in ieder geval gehad, en die blijken ook weer terug te gaan, maar dat vergeet Paul Ulenbelt even te vermelden. Misschien denkt hij dat de SP nog baat zal hebben bij het idee over ‘de Polen’ dat ze zo ijverig hebben rondgestrooid: een enorme massa van alcoholische armoelijers die onze baantjes én die van onze kinderen kwamen inpikken. Ook hier waarschuwt Ulenbelt weer dat onze arbeidsmarkt onder druk zal komen te staan. Maar, zo blijkt vandaag, hebben we het laagste werkloosheidscijfer sinds 2002. Een tegenvaller voor de SP.

Ulenbelt is helemaal naar Roemenië afgereisd, hoewel zónder soepkar en ballonnen, om daar met allerlei mensen te praten die net als de SP vinden dat het een hele slechte zaak is dat Roemenen en Bulgaren in Nederland komen werken. En dat heeft hij samengevat in een berichtje. Ik mis nog een kliklijn meldpunt, maar dat zal niet lang duren, want de SP grossiert erin. Ook heeft Ulenbelt in Roemenië gepraat met echte Roemenen, op straat. Gebuurd buiten de buurt. Alleen het probleem deed zich voor dat niemand Paul Ulenbelt verstond. Lastig toch dat Nederlands, waarom spreekt heel Europa onze mooie taal nog niet, Nederland is toch heel belangrijk? Dus dat geeft te denken over hoeveel Roemenen hij in werkelijkheid gesproken heeft.

te-corrupt

Samengevat bepleit Ulenbelt een muur om Roemenië (of Nederland) heen. Eerder gaf Agnes Kant al aan, in het kader van “internationale solidariteit” nota bene, dat iedereen in zijn eigen land moet blijven wonen. En dat Roemenië geen EU-geld mag krijgen omdat ze zo hun corruptie wel af zouden leren.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: