Eerste ideetje van Agnes Kant: prijsverhogingen

[Een bericht uit het oude weblog sptransparant.blogsome.com uit het Wayback Internet Archive. Links en afbeeldingen in het bericht lopen ook via het Archive.]

Agnes KantNa de honorering van het standpunt in het verkiezingsprogramma van de Partij Van De Ideeën, de verpakkingenbelasting, komt Agnes kant nu met het idee om een ‘olietaks’ in te stellen. Het woord ‘belasting’ is misschien te moeilijk of te impopulair voor de eenvoudige mens, dus maakt de SP daar Jip- en Janneketaal van. Omdat oliemaatschappijen “slapende rijk” worden, wil Kant dat zij middels extra belasting gaan betalen voor o.a. verhoging van de uitkeringen en verlaging van de wegenbelasting.

Kant is blijkbaar alweer vergeten wat er met de verpakkingenbelasting is gebeurd: dat die uiteindelijk aan de klant doorberekend wordt. Zodoende wordt het leven al met al weer duurder, aangezien transportbedrijven hun prijzen ook weer op zullen schroeven, en er op deze manier de prijsverhogingen middels de supermarkten weer op het bordje van de burger terecht komt. De enigen die in deze constructie vrijuit gaan zijn de oliemaatschappijen. Integendeel, door de verlaging van de wegenbelasting worden die er zelfs beter van. Maar Kant “verwacht” dat deze bedrijven hun prijzen niet durven te verhogen. Een ezel in het algemeen, stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.

 AD: Kant: Olietaks voor behoud koopkracht
 SP succes: het leven wordt weer duurder
 “De SP steunt de invoering van de verpakkingenbelasting”

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: