SP Deventer spookfractie blijft graaien voor de partijkas

afdracht-spotprent

Raadsleden van de SP dragen hun vergoeding voor het raadswerk af aan de landelijke partij, dat is een principiële keuze die wat mij betreft past bij de uitgangspunten van deze partij. Wat ik jammer vindt is dat wanneer de raadsleden van de SP niet op komen dagen bij vergaderingen deze vergoeding gewoon doorloopt. In totaal is de SP fractie in Deventer al 21 maanden afwezig (1 raadslid 12 maanden, het andere raadslid 9 maanden en heeft inmiddels zijn ontslag ingediend).
Overigens heeft iedereen natuurlijk begrip voor mensen die vanwege ziekte hun functie als raadslid tijdelijk niet kunnen uitoefenen. Sinds 2006 bestaat er dan ook een regeling dat raadsleden voor een periode van 4 maanden vervangen kunnen worden, eventueel kan dit zelfs nog een keer verlengd worden. De SP in Deventer heeft hier helaas geen gebruik van willen maken.

Dit schrijft Marc-Jan Ahne (D66 Deventer) op zijn weblog. Inmiddels heeft hij de SP middels een brief ook nog de kans gegeven om de 25.000 euro gemeentegeld vrijwillig terug te storten.
SP Transparant had deze zaak in december vorig jaar al gemeld en toonde hierbij tevens kiezersbedrog aan. De Stentor deed dat in februari.

sp-stemmers-bedankt

Novum bericht zojuist: D66: SP moet afdrachtgeld aan voedselbank geven“Bestuursvoorzitter van de lokale SP Harry Broekhuijs reageert gebeten: ‘Dit is een stoot onder de gordel.’”. Bekendde Pavlov-reactie van de SP. Òf het is de schuld van een ander, of SP’ers gaan aan het kruis hangen als slachtoffer. Dus lezen we ook: “Dat de SP nog steeds geen plaatsvervangers heeft gevonden, komt volgens Broekhuijs door bureaucratie.”

De achthonderd euro per maand waarvan Broekhuijs spreekt, blijft volgens Ahne over als de inkomstenbelasting van de 1292 euro is afgetrokken die de raadsleden krijgen. ‘Maar omdat het geld rechtstreeks naar de SP gaat, wordt er geen inkomstenbelasting over betaald. Omdat de fractievoorzitter in februari zijn ontslag heeft ingediend, kom je dus op twintig maanden onterecht ontvangen vergoeding.’

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: