Zakkenvullen en graaien door SP-elite

Voorbeelden te over. Neem bijvoorbeeld oud-statenlid (SP Friesland) Hannie Palmen, die stak 40.340 euro in eigen zak, een provinciale subsidie die bedoeld was voor het inhuren van ondersteunend personeel.

Neem bijvoorbeeld het feit dat in januari dit jaar bleek dat de SP met hulp van Europarlementariërs Erik Meijer en Kartika Liotard 262.000 euro achterover had gedrukt – van uw zuurbetaalde belastingcentjes.

marijnissen-maffioso

En neem nu weer in Elsevier het bericht over het luxe leventje van de SP elite. Volgens penningmeester Rosita van Gijlswijk is het heel normaal dat de SP-elite een luxer leven mag leiden dan andere kamerleden, vanwege de afdrachtregeling. Ook uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat mevrouw van Gijlswijk er persoonlijk prat op gaat dat zij in Den Haag altijd in viersterrenhotels mag logeren. Per kamerlid kan de declaratie oplopen tot € 4500,-, volgens Van Gijlswijk gaat dat om “kinderopvang, representatie en mantelpakjes.”

Maar zelfs dat is nog niet genoeg. Volgens CDA’er Koopmans eigenen SP-collega’s zich via een fiscaal achterdeurtje een extra voordeel toe. Zij dragen hun onkostenvergoedingen af aan de partij en presenteren dat op hun belastingformulier als een gift voor een goed doel, waardoor ze minder belasting hoeven te  betalen. De Groningse hoogleraar staatsrecht Douwe Elzinga stelde september vorig jaar al:

“De partij gaat tekeer tegen overheidssubsidies voor politieke partijen, ze hebben het over politieke zakkenvullers. Maar met de fiscaal vriendelijke ingenieuze constructie halen ze zelf veel geld uit de overheidsmarkt.”

Meteen verschijnt er op de SP website een bericht dat het allemaal onzin is, en alleen maar “een dubieuze poging om het imago van de SP te beschadigen.”  Helemaal verdacht is dat Rosita van Gijlswijk, na haar kiezersbedrog in Groningen  penningmeester van de SP, over zichzelf praat in de derde persoon:

“Bij ons controleert de penningmeester de gemaakte onkosten, en de penningmeester wordt gecontroleerd door de partijraad en een externe accountant.”.

Van Gijlswijk ‘controleert’ dus, bijvoorbeeld haar eigen declaraties, maar had in Elsevier al aangegeven dat alles mag. Vervolgens ‘controleert’ de partijraad, die ook uit mensen bestaat die gebruik maken van penthouses en mantelpakjes. En een externe accountant ‘controleert’ helemaal niets, maar vult vakjes in met cijfertjes, precies zoals de SP het hebben wil.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: