Diederik Olders en “het inhoudelijke debat” met Geert Wilders

Diederik Olders is een van de drie schrijvers van Wat Wilders Wil, een anti-Wilders krantje dat aan de leden als bewijs wordt voorgehouden dat dit krantje “een inhoudelijk debat” van de SP met Geert Wilders betreft.

diederikoldersDat herhaalt Olders weer even deze maand in de Tribune, en niet alleen dat het om “het inhoudelijke debat” met Wilders gaat, maar nu ook om “het integratiedebat”. Met wie dít debat wordt gevoerd is ook hier nog steeds niet duidelijk. Wel moet Olders nog even uitleggen dat de SP toch heus niet op de PVV lijkt, en dat daarmee “de aandacht [wordt] afgeleid van het inhoudelijke debat.” Ik heb hier een nachtje over geslapen, maar ik begrijp het nog niet.

Opvallend is de suggestie dat de Wat Wilders Wil krant (of Spanning?) ook op scholen kan worden onderwezen: “Leraren kunnen het als lesmateriaal bestellen.” Partijpropaganda als lesmateriaal op scholen? Staat Olders dan een totalitair regime voor? Opvallend is ook dat Olders Wilders kwalijk neemt dat hij het debat schuwt, terwijl iedereen nog steeds zit te wachten op een uitnodiging van de SP aan Wilders om nu toch eindelijk eens in debat te gaan.

Diederik Olders (midden), Bestuur Heerendispuut Dignitates 2004

Diederik Olders (midden), Bestuur Heerendispuut Dignitates 2004

Ook is Olders een van de auteurs van ‘Gaat de elite ons redden?Ja! – zal Olders meteen geroepen hebben wanneer we zijn achtergrond in ogenschouw nemen. Olders was in 1993 namelijk ab-actis (voor eenvoudige mensen als u en ik is dat een moeilijk woord voor secretaris ) van het oudste bedrijfskunde Heerendispuut van de TU Eindhoven, Dignitates. Een corpsballenclub avant la lettre, die zoals u weet bestaat uit de toekomstige elite van ons land, waarin door puisterige Ariërs in uniform (zie foto) aan de hand van dronkemansgelal onder meer het talent wordt ontwikkeld om de onderklasse te koeioneren. Het hoofdstuk in het boek dat Olders heeft verzorgd heet dan ook niet verassend: Een links pleidooi voor elites, waaruit opgemaakt kan worden waarom hij, als voormalige corpsbal, tot de elite behoort en een arbeider niet. Als goedmakertje stelt hij voor dat buschauffeurs ook een elite moeten worden.

Maar Olders wil het plebs helemaal niet koeioneren. Integendeel, hij reist de SP afdelingen af om het gewillige foldervlees te leren hoe ze “pakkende slogans” kunnen verzinnen en hoe ze moeten debatteren:

“Uiteindelijk mochten we ook zelf aan de slag. Na wat tips en trucs konden we allemaal laten zien hoe wij het publiek kunnen overtuigen aan de hand van verschillende debatjes. Het ging er dus niet alleen om wie de beste argumenten had maar ook wie het beste het publiek kon bespelen.”

En zo zijn we weer terug bij het niet-bestaande inhoudelijke ‘debatje’ met Geert Wilders waarmee het publiek al maandenlang bespeeld wordt. Ik sluit af met een tip /truc voor gesjeesde corpsballen: sluit je aan bij de SP-elite, want daar mag je de onderklasse gewoon door blijven koeioneren.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: