NRC ontmaskert SP graaicultuur

europig

Aan het artikel in de NRC over de graaicultuur in de SP, de rijkste partij van Nederland, hoef ik niets  toe te voegen.

Volgens het parlement was op die manier in beide jaren 262.000 euro achtergebleven in de kas van de Nederlandse SP-stichting. Omdat het geld niet gebruikt was voor het betalen van medewerkers van de eurofractie had het terugbetaald moeten worden. Dat had de SP niet gedaan. Daarmee schond de SP ook de eigen gedragsregel dat overtollige vergoedingen worden terugbetaald. Waar het geld aan is besteed, kon de SP vanochtend desgevraagd niet zeggen.

De penningmeester van de stichting, Marga van Broekhoven, claimde in een kostenverantwoording wel nog dat van de overtollige vergoeding 52.000 euro was uitgegeven aan drukwerk en een website. Het parlement reageerde met de mededeling dat die kosten dan ook terugbetaald moesten worden omdat de SP-fractie daar al een aparte vergoeding voor ontvangt.

Dat is dan 262.000 euro achterovergedrukt in een stichting, in wiens bestuur natuurlijk de hele SP-elite zit. Kassa dus, van uw zure belastingcentjes. Bereidt u zich wederom voor op de bekende fases van ontkennen, negeren, verzwijgen en ‘het is de schuld van de sensatiebeluste media’ (en de PvdA).

sp-kapitalisme

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: