Raadslid SP Veghel stapt op

[Een bericht uit het oude weblog sptransparant.blogsome.com uit het Wayback Internet Archive. Links en afbeeldingen in het bericht lopen ook via het Archive.]

sp veghel henk verschuur

Daar gaat er weer een, deze keer SP-raadslid Henk Verschuur te Veghel. Zal in de ogen van de partij ook wel weer een “teleurgestelde” zijn, die ‘niet wil poetsen’. Of erger: een “baantjesjager” of een PvdA infiltrant. We kennen de praatjes inmiddels wel.

Het Veghelse SP-raadslid Henk Verschuur heeft zaterdag geheel onverwacht aangekondigd met onmiddellijke ingang uit de fractie te stappen. Als belangrijkste reden voor zijn besluit voert hij aan dat fractieleider Anita Oerlemans nauwelijks communiceert met de eigen raadsleden.

Verschuur vond daarbij de wijze waarop Oerlemans de laatste weken opereerde in de bestuurscrisis waarin Veghel verzeild is geraakt doorslaggevend. Volgens de opstappende SP’er moest hij regelmatig uit de krant vernemen welk standpunt zijn eigen fractie hierin innam. Ook zou Oerlemans fractie-afspraken aan haar laars lappen en in het fractievoorzittersoverleg eigen standpunten innemen.
Een en ander heeft volgens Verschuur geleid tot een onwerkbare situatie, waarbij zijn eigen geloofwaardigheid onder druk is komen staan.
Verschuur is overigens niet van plan uit de gemeenteraad te stappen. Hij wil tot 2010 als zelfstandige eenmansfractie verder. De SP houdt hierdoor maar twee zetels over in de Veghelse gemeenteraad.
Oerlemans was tot op heden nog onbereikbaar voor commentaar.

SP Veghel heeft al gereageerd, zo lezen we in een boodschap op hun website. Ze hebben er blijkbaar flink de ziekte in over wat er in de krant staat, namelijk: “Volgens de opstappende SP’er moest hij regelmatig uit de krant vernemen welk standpunt zijn eigen fractie hierin innam.” Dus schrijven ze heel kinderachtig: “De SP afdeling Veghel heeft via de media vernomen dat Henk Verschuur uit de SP fractie is gestapt.” Alsof er helemaal niks aan de hand was ook. Typisch SP, weer.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: