Nieuwe geheime penningmeester

Heeft het 15e Congres eigenlijk wel een penningmeester gekozen? Misschien, maar dan is het zo stiekem gebeurd dat niemand het gemerkt heeft. Officieel, volgens de gepubliceerde namenlijsten, heeft de SP geen penningmeester meer, en dat is in strijd met het verenigingsrecht (BW 2, artikel 37). De gegevens in het handelsregister zijn echter niet gewijzigd, dus dat is erg vervelend voor de vertrokken Marga van Broekhoven, die voor bijvoorbeeld schuldeisers en belastingdienst nog steeds juridisch aanspreekbaar is.

Maar we hebben ons oor weer eens te luisteren gelegd in de Vijverhofstraat, en wat blijkt: er bestaat wel degelijk een nieuwe penningmeester! Alleen men mag blijkbaar (nog) niet weten wie dat is. Natuurlijk komt deze persoon uit de club van Ome Jan. U mag raden wie het is geworden:

rosita-van-gijlswijk

Jawel, naast o.a. Tweede Kamerlid is Rosita van Gijlswijk nu ook penningmeester. Mevrouw heeft het er maar druk mee, met al haar SP-functies, dat moet toch een aardige duit opleveren. Misschien vond Ome Jan het te gevaarlijk om de financiële administratie van de SP aan een deskundige over te laten (zou hij iets te verbergen hebben?), en heeft hij daarom iemand gekozen die, zoals bekend nul-komma-nul verstand heeft van financiën, om de SP-miljoenen te beheren. Al dan niet met hulp van haar moeder.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: