Kiezersbedrog SP Deventer

De SP Deventer heeft geen fractie en geen bestuurGeen nieuwsgeen actie maar wel een agenda – van vorig jaar. Toch heeft de SP Deventer echt 2 zetels. Wat is er aan de hand?

Volgens de gemeentewebsite is Brendan Oonk de fractievoorzitter. En de tweede fractie-afwezige is Regina Lutje-Huilsik. Regina Lutje is al heel lang ziek, maar de SP doet er niets aan. Ook Oonk heeft zich “langdurig ziek” gemeld, maar had intern al eerder laten weten er geen zin meer in te hebben. Maar waarom komen daar niet twee andere SP-padvinders te zitten?

sp-stemmers-bedankt

Links lullen, links zakken vullen

Dat is een groot probleem, want de volgende op de lijst is persona non grata binnen de Deventer SP. Deze dame heeft namelijk tekenen van zelfstandig nadenken en intelligentie getoond. Bovendien is van haar bekend (ze is voormalig Statenlid) dat ze een groot politiek talent is. En dat kan natuurlijk niet bij de SP. Dus heeft het huidige bestuur van Deventer onder elkaar afgesproken dat beide personen zich maar langdurig ziek moet houden – en zodoende ook de poen blijven opstrijken namens de partij. Allemaal om een deskundig persoon uit de raad te houden.

Nu we het toch over Overijssel en Deventer hebben: opvallend is het te noemen dat de Statenzetel van Jelma Wiegersma, die al enige maanden geen Statenlid en geen SP-lid meer is, nog altijd niet ingevuld is. De eerstvolgende op de lijst is… de amateurtoneelspeler en huidige afdelingsvoorzitter van Deventer Harry Broekhuijs. Exact dezelfde die nu een ‘tegenstander’ uit de Deventer raad houdt. Die zelf uit de Statenfractie van Overijssel wordt gehouden! Omdat deze meneer een grote bek heeft en het nogal vaak beter weet… althans dat denkt hij. Ook is het van deze meneer een publiek geheim dat hij graag carrière wil maken, en dat schijnt verboden te zijn binnen de SP.

Het mooie aan het verhaal is dat de fractie absoluut niet wil dat hij erin komt maar partijbestuurslid Vincent Mulder gelooft heilig in deze man. Ziehier de spagaat. Omdat de heer Mulder nu ook niet bepaald een democraat is, probeert hij zijn zin door te drijven, en zie: een Statenzetel staat dus nu maanden leeg. Geofferd op het altaar van persoonlijk ambitie. Het zijn soms net gewone mensen, die SP-ers. En de  kiezer? Ach, daar veegt de SP haar rode derrière mee af…

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: