‘SP censureert kritiek op weblog Marijnissen’

De SP censureert vrijwel alle kritische reacties op de weblog van Jan Marijnissen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

RTL Nieuws plaatste onder verschillende namen in totaal 30 reacties. De negen positieve opmerkingen bleken welkom, maar de 21 kritische reacties niet. RTL schreef bijvoorbeeld over het comité ter democratisering van de SP of over Marijnissen zelf. Drie kritische reacties haalden de weblog, 14 helemaal niet. Vier reacties worden binnen een kwartier weer verwijderd.

TNS Nipo deed in opdracht van RTL Nieuws een onderzoek naar de macht van de SP-top. Uit de enquête blijkt dat een kwart van de SP-leden vindt dat je ‘niet zonder problemen kritiek kan leveren’ op de partijtop. Van alle nieuwe leden is dat aantal nog groter. Zeker 36% vindt dat Jan Marijnissen te veel macht heeft. Diverse SP-afdelingen eisen een speciaal SP-internetforum, waar kritiek wél mogelijk is.

De SP houdt zaterdag een partijcongres in Rotterdam. Het mort al langer in de partijgelederen. Uit de enquête blijkt bijvoorbeeld dat twee derde (67 procent) vindt dat niet de partijraad, die naast Marijnissen vooral afdelings- en regiovoorzitters telt, maar de leden het hoogste gezag binnen de partij moeten worden.

Zes van de tien SP’ers maakt zich niet druk over de macht van Marijnissen. Vooral mannen stellen zich kritisch op. De enquête vond plaats onder 357 leden.

(Volkskrant, 22.11.2007)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: