WikiSPedia

De lange censuurarm van de SP reikt tot in Wikipedia.

Daar is op 14 februari in de tekst over een ruzie met partijgenoot Lazrak een minder gunstige zin over de SP-leider verwijderd: ‘Dit kamerlid beschuldigt Marijnissen van dictatoriaal optreden.’ Ook mochten Wikipedialezers toen plotseling niet meer weten dat de SP in Oss, de woonplaats van Marijnissen, in 2006 een verkiezingsnederlaag had geleden. Of Marijnissen zelf betrokken is geweest bij deze ’schoonmaakactie’, is onduidelijk. De SP kon daarover desgevraagd geen opheldering geven. (TROUW 03.09.2007)

SP versmurft Wikipedia

Deze actie draagt zonder twijfel het keurmerk van  Bas Stoffelsen, de censuurmaster van de SP websites.

Ik ben dat dus even gaan onderzoeken en wat blijkt? Onze zure trol Bas Stoffelsen, op dit weblog  actief onder de namen BatieboeM.Hussaini en Daan, heeft ook op Wikipedia huisgehouden.

Hier een overzicht van zijn ‘aanpassingen’ (febr. 2007):

VOORNa de verkiezingen van [[2003]] ontstaat een conflict tussen SP-kamerlid [[Ali Lazrak]] en Marijnissen. Dit kamerlid beschuldigt Marijnissen van dictatoriaal optreden. Na een mislukte bemiddelingspoging verlaat Lazrak de fractie op 2 februari 2004.
NA: Na de verkiezingen van [[2003]] ontstaat een conflict tussen SP-kamerlid [[Ali Lazrak]] en Marijnissen. Dit kamerlid beschuldigt Marijnissen van dictatoriaal optreden. Lazrak weigert zich echter ook te houden aan de afdrachtregeling van de SP, waarin is afgesproken dat SP-Kamerleden hun vergoeding afstaan aan de SP, die hen een modaal salaris betaalt. Na een mislukte bemiddelingspoging verlaat Lazrak de fractie op 2 februari 2004.

VOORProblemen omtrent een al dan niet te behouden plaatselijk ziekenhuis zouden hier debet aan zijn.
NA: Problemen omtrent een al dan niet te behouden plaatselijk ziekenhuis zouden hier debet aan zijn. Bij de Tweede-Kamerverkiezingen van november 2006 werd de SP met Marijnissen als lijsttrekker de grootste winnaar en werd met 26 zetels de derde partij van Nederland.

VOORNa de verkiezingen van [[2003]] ontstaat een conflict tussen SP-kamerlid [[Ali Lazrak]] en Marijnissen. Dit kamerlid beschuldigt Marijnissen van dictatoriaal optreden. Lazrak weigert zich echter ook te houden aan de afdrachtregeling van de SP
NA: Na de verkiezingen van [[2003]] ontstaat een conflict tussen SP-kamerlid [[Ali Lazrak]] en Marijnissen. [verwijderd] Lazrak weigert zich echter ook te houden aan de afdrachtregeling van de SP

VOORwaarin is afgesproken dat SP-Kamerleden hun vergoeding afstaan aan de SP, die hen een modaal salaris betaalt. Na een mislukte bemiddelingspoging verlaat Lazrak de fractie op 2 februari 2004.
NA: waarin is afgesproken dat SP-Kamerleden hun vergoeding afstaan aan de SP, die hen een modaal salaris betaalt. Ook beklaagt hij zich over de manier van leiding geven van Marijnissen. Na een mislukte bemiddelingspoging verlaat Lazrak de fractie op 2 februari 2004.

VOORMarijnissen was verheugd over het goede resultaat van de [[Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2006|gemeenteraadsverkiezingen van 2006]] omdat die een forse winst voor de SP hadden opgeleverd; zijn vreugde werd echter enigszins getemperd doordat in zijn woonplaats Oss – de bakermat van de SP – deze partij een fiks verlies had moeten incasseren van vier zetels. Problemen omtrent een al dan niet te behouden plaatselijk ziekenhuis zouden hier debet aan zijn. Bij de Tweede-Kamerverkiezingen van november 2006 werd de SP met Marijnissen als lijsttrekker de grootste winnaar en werd met 26 zetels de derde partij van Nederland.
NA: Marijnissen was verheugd over het goede resultaat van de [[Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006|gemeenteraadsverkiezingen van 2006]] omdat die een forse winst voor de SP hadden opgeleverd. [verwijderd] Bij de Tweede-Kamerverkiezingen van november dat jaar werd de SP met Marijnissen als lijsttrekker de grootste winnaar en werd met 26 zetels de derde partij van Nederland.

Nu dacht de dochter van De Grote Leider, met voorkeurstemmen gekozen op een onverkiesbare plaats en daar wél mag zitten, even te scoren met het belachelijk maken van het Koninklijk huis. Die heeft zichzelf daarmee dus flink voor joker gezet.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: