Planet Nieuws: ‘SP draait het publiek een rad voor ogen’

Het (politieke) weblogwereldje is in beroering. Vandaag een vrij uitgebreid artikel op de nieuwspagina’s van planet.nl  ‘Blogs SP, CDA en GeenStijl verhullen’.

“GeenStijl, Vkmag en Tweakers en politici van SP en CDA draaien het publiek een rad voor ogen met reclame en p.r. Ze overtreden ook de wet.”

hoe-nu-jan

Op het derde Blognomics congres is geconcludeerd dat dat soort weblogs ongeloofwaardig zijn. Speciaal is er een belangrijke boodschap voor de SP:

SP apparatsjiks
Stuitender wordt het ‘bedrog’ ervaren bij de SP. Martijn van Dam van de PvdA tijdens Blognomics ‘07: “Hoe geloofwaardig ben je nog als het weblog van Jan Marijnissen voortdurend door vijf anderen wordt bijgehouden?”

Dit p.r. bedrog was eerder dit jaar al reden om Marijnissen de prijs voor de beste politieke weblog te onthouden. Van authenticiteit is geen sprake meer.

Maar op internet geldt soms ook nog dat de snelle leugen wordt ingehaald door de aanvankelijk trage waarheid. Bij de SP is inmiddels een alternatief blog in werking gezet, SP Transparant. Op dit weblog wordt ook de censuur blootgelegd die de apparatsjiks van de SP toepassen op het blog van hun partijleider. De bezwaarden noemen dat het ‘Mao-filter’.

Er is nog een publicatie over censuur bij de SP (‘Open brief aan SP voorman Jan Marijnissen’). De bonje over het linken en al dan niet mogen publiceren van links hierheen in reacties van SP-blogs heeft zich inmiddels uitgebreid naar Wikipedia.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: